Kenderes Creative Commons License 2005.04.10 0 0 625

Színházban nem láttam még , de jobbos létemre úgy vélem, hogy Gálvölgyi az egyik legtehetségesebb humorista széles e honban. Most nem a Gálvölgyi-showban összehozott bulvár-humorra gondolok, hanem pl. arra, hogy nála jobban jó poént rögtönözni az országban kevesen tudnak, ha tudnak.

A 7i7-esben meg kell nézni, hogy ő szinte sohasem mondja azt, hogy "amikor ezt a hírt olvastam, akkor az jutott eszembe hogy..." Szvsz semmit nem olvas el előre, hanem az ott felolvasott dolgokra csípőből reagál.

Az már sajnálatos dolog, hogy ezt a tehetségét nem aknázza ki. Ha így tenne, akkor a baloldal számára kényelmetlen hírek esetén is dőlnének belőle a poénok, azonban az energiáját inkább arra használja fel, hogy ha véletlen a balnak nem kedvező dologról van szó, akkor komolyan (kissé vörös fejjel) a kamerába vagy a társakra nézve próbál valami nagyon bölcset és az ügyet elmaszatoló dolgot mondani.

Ebből kifolyólag el tudom fogadni, hogy a jobbosok zömének nem tetszik, hogy pont egy baloldali kormány alatt díjazták a munkásságát, de szvsz akkor is megérdemelte. Más kérdés, hogy a mostani hatalomnak tett szívességei miatt a független szemlélőnek is kicsit kilóg a lóláb.