gergo9 Creative Commons License 2005.04.01 0 0 6247

Sziasztok!

 

Képzeljétek, hogy szívtam meg fél órája az első licitálásom...lehet, hogy nem olvastam eleget a fórumot :(( vagy nem elég a középszintű angolom...

 

Egy számomra (minta példánynak fontos), itthon nem kapható használt vízfilteres porszívót néztem ki magamnak az angol e-bayen. Egyetlen licitálóként (és tapasztalat nélkül) tegnap az induló árat tettem meg (5 font), mert még "limonádé" amerikai filmekből rémlett, hogy a kikiáltási árat "tartva" is megnyerhető a licit.  

 

Itt viszont a gép kiírt, egy piros X- kíséretében hogy nem elég induló licitnek, bár én vagyok a legnagyobb ajánlattevő, de ELFOGADTA !!! licitként. 10 percre rá gondoltam teszek egy magasabbat (biztos ami biztos) 6 font, de a gép nem engedett nagyobbat tenni, visszavette és 5 fontos ajánlatként elfogadta! (gondolom nem enged ugyanazon személynek saját ajánlatára licitálni) még gondoltam magamban, hogy milyen korrektek ezek az "e-bay-ék"

 

...az eladóval még előtte sikerült lelevelezni, hogy elpostázzák a gépet Magyarországra is.

Fél órája meg végignézve (végigizgulva) a finist...egyszerűen kipottyantam

(más ajánlat nem volt)

 

Szóval így póruljártam... nem tagadom nagy lendületet adott az angolom továbbcsiszolásának, de mint (gyakorló) Informatikus Mérnök, alapvető algoritmus hibának tartom, hogy licitnek értelemszerűen hibás értéket is elfogad a rendszer.

 

ötletek, tanács?