Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10292

Kedves krumplishal,

 

Azóta folytattam a szedését, azonban a késés után két nappal védekezés nélkül létesítettem aktust a partneremmel.) Azt nem írtam le, hogy ez tegnap este 6 órakor volt. Tehát 72 órán belül vagyunk még. Ez változtat a dolgon?

 

A terhesseg valoszinusege ebben az esetben (a puszta keses miatt) nagyon kevessel tobb mint amugy (fogamzasgatlon). Ha azt a nagyon keveset csokkenteni akarod (nullara amugysem lehet levinni) akkor egyszeruen hagyd abba a fogamzasgatlo szedeset. Az teljesen ugyanaz mint a surgossegi fogamzasgatlas.

Aztan lesz egy menstruacio, kell egy honapot fogamzasgatlas nelkul menned, es akkor ujrakezdheted.

 

Gabor

------------------------

Kedves Wynda,

 

Lehet, hogy volt már téma, ha igen, akkor elnézést, de szeretném megkérdezni, hogy esetleges korai terhesség esetén gond-e a fogászati kezelés? Újra próbálkozunk a párommal, és sajnos el kellett kezdenem fogorvoshoz járni, valószínűleg hetekig vagy akár hónapokig is elhúzódik majd. Konkrétan az érzéstelítő hatása aggaszt...

 

Ha meg nem vagy terhes, eloszor kezeltesd ki a fogaidat, utana essel teherbe.

Ha mar terhes vagy, akkor csak a legszuksegesebb fogorvosi kezeles ajanlatos.

 

Gabor

-----------------------

Kedves bes,

 

Azt szeretném tudni, hogy szerinted egy 35*40 mm-es többrekeszes ováriumcisztát kell -e kontrollálni, és ha igen, mikor. A ciszta vérzészavart okozott (több hetes nem múló vérzést) gyógyszert kaptam rá, ami után elmúlt a vérzés és 4 hónapja közel szabályos ciklusaim vannak. (azért közel szabályos, mert rövidebbek mint szoktak lenni, kb 23-24 naposak)
(előzmény: három terhesség három szülés, utolsó két éve.
2002-ben többször egymás után, 4-5 cm-es, magától kipukkadó, cikluszavart okozó cisztám volt, )

 

Egy tobbrekeszes cisztat mindig ajanlatos kezelni.

 

Gabor

----------------------

Kedves Danae,

 

a barátnőmék családjában majdnem minden nőci csak kb. 30 éves koráig menstruál. Ha a csaj most 27, de még nem szeretne gyereket, akkor fagyasztasson sejtet vagy lehetséges "meghosszabbítani" a fogamzóképes időszakot? Semmi baja egyébként pillanatnyilag.

 

Ezek "legendak". A "majdnem minden noci" az maximum egy mama es egy nagyneni, es valoszinuleg nem is 30, mert ilyen genetikus problema nem letezik. Legalabbis en soha nem hallottam errol. A fogamzokepes idoszakot mestersegesen nem lehet meghosszabbitani.

 

El kell menni egy genetikushoz, azzal megbeszelni, es ha az kepes valami specifikusat azonositani, akkor fagyasztani kell. Es ha tenyleg fél ettol, akkor a "de még nem szeretne gyereket" egy elegge nem elfogadhato erveles.

 

Gabor