mmuller Creative Commons License 2005.03.08 0 0 86

Igazság szerint a kérdés korrekt elbírálását mindenképp szakemberre kell bíznom - kellő ismeretek hiánya okán -, csak tán nem árt némi rálátás a témára, éppenséggel, hogy ne nézzenek tökéletesen palimadárnak.

Mert tegnap voltam egy "Nagy Bemutatóteremben", ahol du. 4 órakor az ember már ment volna haza - bizonnyal önmagát csupán "Bemutató-terem-őrnek" gondolva (Amúgy valóba', hogy a Bterem hétközi napon, a Bp-i belváros szélén 16 h-ig tart nyitva!?!). Abban a percben úgy éreztem, hogy tőlük már nem is akarnék vásárolni. Valójában ezt már akkor úgy éreztem, amikor a telefonban azt mondta, hogy inkább fáradjak be a szükségesnek vélt méretek listájával, mert az egyszerűbb, mint, hogy kijöjjön és mérjen, szaktanácsoljon. (Tökéletesen semmi fogalmam arról, jól mértem-e, amit mértem.)

Nos e nem túl lelkes ember mondotta nekem, hogy ezen a "fesztávon" nem jó megoldás a föléépített redőnytok, mert akkor az ablak felül nincs semmi masszívhoz rögzítve. Ajánlotta inkább a tokmagasító (vagy miszösz?) elé épített külső dobozt. Ami meg nekem nem jön be. Randa is, meg olyan fityegős.

Mondá még hozzá, hogy ez van alamínyumból, meg vaslemezből is. Válasszak. A zalamínyum drágább, és a vaslemezes is van olyan jó. Meg az Lindabos lemezből van, ami még jobb. Legfeljebb a vágott széle kezd el "barnulni". Mondom neki, hogy a Lindab ahhoz ad megfelelő kencét, amit a vágott élekre kell felnyalni, és akkor ugyanolyan jó. Erre mondja: Na persze! Ha a szaki éppenséggel felkeni. Olcsóbb és gyorsabb, nélküle. (Akkor meg mért nem jó a sima vaslemez lefestve? Minek, hogy Lindabból van? Sima vakítás ez is.)

 

Ennyit egy "Réginagyhazai műanyagablakos cég" Budapesti szaktanács-szolgáltatás-ajánlatadó stílusáról.

Persze lehet, hogy éppen csak rossz pillanatot fogtam ki, amúgy minden ennél sokkal szebbjobb. Vagy én vagyok rossz passzban és rám férne pár nap pihentető táppénz. Lehet.

 

Előzmény: monyesz (85)