k.valcsi Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1907

Szia stupiddog!

Bocsi, de csak most volt időm leülni a számítógép mellé. Az előző hozzászólásokra reagálva:

- Thasszosz: Én csak Limenasban voltam, az nagyon szép. Tiszta tenger, homokos-aprókavicsos part. Hátránya, ha lekésed az utolsó kompot, csak másnap tudsz átmenni. Kevesebb túrista van mint a felkapottabb helyeken.

- Apstrovalta: Szerintem túl nyüzsgő, partja homokos-aprókavicsos.

- Stavros: Sok magyar és szlovák, partja homokos aprókavicsos.

- Sarti: Sartit azért is ajánlottam múltkor, mert ez a legszebb fekvésű üdülőhely északon szerintem. Lehet, hogy már sokan vannak, de a falu két szélén csodálatos kis "családi öblök" találhatók. Mivel kocsival szeretnétek menni, nem jelenthet gondot esetleg keresni egy eldugott kis öblöt kicsit távolabb is. A Sithonia félsziget végén van Sarti, ezért inkább célforgalom van arrafelé és nem átmenő.

- Parália: Sokan vannak és nagyon zajos. Ez tényleg olyan mint Siófok.

 

Vrasnán 2003-ban voltam. Ez a falu Stavros és Apstrovalta között található. Partja homokos-aprókavicsos. Aránylag elég gyorsan mélyül a tenger. Sokkal kevesebben vannak, mint a másik két helyen. Kicsi falu, még Póstára is Apstrovaltára kell átsétálni (kb. 20-25 perc gyalog a tengerparti sétányon). Supermarket, pékség, butikok azért vannak, a parton pedig rengeteg taverna (étterem).

 

Kevesen vannak még Evia szigetén is, ide inkább a görögök járnak nyaralni éppen azért, mert aránylag túristamentes övezet. Inkább kavicsos partok jellemzőek. Pefkiben pl. (itt nyaraltunk) csak mi (2 busznyi) voltuk külföldiek. Hátránya szintén az, hogy Glifából komppal lehet átmenni (ami ugye időhöz kötött), vagy sokkal délebbre Halkisnál egy hídon.

 

Kérdezz nyugodtan, ha esetleg van kérdésed.

 

Üdv.: Valcsi

 

Előzmény: stupiddog (1880)