Flacika Creative Commons License 2005.03.06 0 0 21

Üdv néktek, főleg neked, dikkike, mint topic-tulaj!

 

Nem akarok az egyetlen és igaz igehirdető szerepében tetszelegni, mert nem tartom akkora tudornak magamat, de valamennyire azért értek hozzá, ha nem is nagyon... :)

 

Szóval a borokat tekintve van több topic is, keress rá, és nézz be oda is, érdemes!

 

Ami az édes borokat illeti, elvileg - és a mi éghajlatunkon - a (valódi) borok alapból nem édesek. Kivétel persze az aszú és a kései szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok vagy a jégborok. Persze a kései szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok is lehetnek szárazak, a legjobb ilyen bor, amit eddig letemben ittam, a Feind Borház (Balatonfőkajár) 2000-es különleges minőségű, töppedt szőlőből készült Királyleánykája volt.

 

Aki még nem eléggé ismeri a borokat, azt a leginkább egy jó minőségű Irsai Olivér vagy Cserszegi Fűszeres borral lehet megnyerni a fehér boroknak. Vörösben sajnos nincs ilyen tuti tippem. Irsaiból szerintem a legjobb a Nyakas Pince Budai Irsai Olivérje, ez szerencsére a legtöbb hipermarketben kapható. Cserszegiben nekem a Benedek Pincészet Mátraalji Cserszegije a csúcs, de erről csak Pesten tudok címet adni (Pántlika Borház, VII. Dohány u., honlap). Vörösben nagyon jó Gere Tamás és Zsolt Villányi Mirtill Cuvée-je, az Auchanokban kapható. A másik legjobb vörös, amit ittam, a Pók - Polónyi Pincészet Egri Bikavérje volt, szerencsére ez is a legtöbb hipermarketben kapható.