Stoner Creative Commons License 2005.03.06 0 0 12

Üdv!

Azért nem ízlik sokaknak a köles és a barnarizs, mert nem áztatják be és egyszerűen főzik, ahelyett, hogy párolnák, vagyis egy tejet soha nem látott párolóedényben, amibe desztilláltvizet töltünk, tudjátok, fütyül, ha felforrt a víz benne, ebbe beletesszük az előzőleg átöblített, este beáztatott gabonát és annyi desztillált vizet töltünk rá, hogy éppen ellepje. A köles alá egy kicsivel többet. Lehet tenni bele kurkumát, vagy amit akartok. Takaréklángon kb 1 óra hosszat főzzük fedő alatt. Megéri a fáradságot, mert nem forr, hanem csak apró buborékokat vet. Tehát alig éri el a 80-90°C-t Fogyasztani lehet karobbal, amit előszőleg szűz olivaolajjal folyékony csokivá varázsolunk. Ehhez tehetünk még aszalt gyümölcsöt. Jó étvágyat!

Előzmény: vackoor (7)