Hakapeszikk Creative Commons License 2005.03.01 0 0 5803

Megosztanám veletek tanulságos kanosszajárásomat .

Az Ebay-on sikerült egy német aukción megnyernem egy szerszámgépet.

Gyorsan körülnéztem, mivel tudok fizetni, és mivel a Western Uniont többen is ajánlották, rástartoltam. Be az OTP-be, (végül is ott van folyószámlám), mondom eurot szeretnék utalni Dajcslandba. Először megpróbáltak rászedni hogy bankközi utalással küldjem tőlük. De ahhoz a német neve, címe, bankszáma, folyószámlaszáma kevés volt, az IBAN kódja is kellett volna. Majdnem elküldtek, nem mondták volna maguktól, hogy létezik a WU is. Rákérdeztem. Asszondja az is létezik, de azt US dollárban lehet csak befizetni  :-O

Namondom akkor itt hol lehet dollárt venni hamar? Hát ki akart küldeni szembe az Ibusz váltóhelyre....... Atyaúúúristen, ez még a balkán???? Ja, megyeszékhelyen történt . Nagynehezen előbányászott egy nyomtatványt közel 50 sornyi kitöltendőkkel. Mondom elvinném magammal, nem tarom fel a sort..  Azt nem lehet !

Na, akkor fordultam hátraarccal az ajtó felé.

Bementem a postára. WU nyomtatvány 8 soros, secperc alatt kitöltve, forinttal befizetve, faxon elküldve. Kisasszony 10 percet ígért, és jön a kód visszafelé , amivel majd a német felveheti. Ezalatt lesegettem a prospektusokat, eccercsak kezembe akadt egy reklámlap, miszerint :akarok-e külföldre pézt küldeni, mert azt naggyoneccerűen is lehet ám ! A neten is megtalálható, mint utóbb kiderült :

http://www.posta.hu/object.586c7b9f-8e7f-40c0-9d4d-a1bf9d030f6d.ivy

Ennek jóval alacsonyabb a kezelési költsége, és az eurot is sokkal olcsóbban váltják.

Egy hátránya van, kicsit lassú. Állítólag egy hét átfutású. Persze ez még bőven jó, ha az Ebay 31 napos tüelmi idejét nézzük.

Remélem tudtam segíteni sokaknak, bosszúságaimat megspórolhatjátok.

Üdv: Hakap....  és bocs a sok léért  :)