telebele Creative Commons License 2005.02.18 0 0 754

sziasztok,

ne haragudjatok hogy csak ugy bele kotyogok a beszelgetesbe.

egyik baratnom hivta fel a figyelmemet erre a forumra es ezenbelul is erre a topikra.

a polip receptre lettem figyelmes, ugy hogy itt van egy par

a polipot meg kell fozni, en altalaban a kuktaban 20 percig szoktam fozni. csak egy keves sot rakok a vizbe. a portugalok azt mindjak hogy egy egesz voroshagymat kell rakni a vizbe, es mire a hagyma megfo addigra a polip is.

miutan megfott, ehetitek igy melegen karikara vagva es megszorva egy kis piros paprikaval galiciai modra (pulpo calinte), vagy csinalhatjatok salatanak egy voroshagymat osszevagtok hozza az osszevagott polipot oliva olaj, egy kis ecet, so, bors esetleg, egy kis ossze vagott petrezselyem zoldje, vagy ha valaki szereti coentros.

neha sutoben is szoktam csinalni ugy is nagyon finom, veszel egy kozepes polipot (kb 1 kg) beleteszed szepen egy tepsibe raontesz eleg sok oliva olajat es megszorod vagott foghagymaval. ha akarsz rakhatsz melle krumplit is es be a sutobe.

 

jo etvagyat mindenkinek

Előzmény: cibet99 (749)