mzdude Creative Commons License 2005.02.15 0 0 14023
Ma jött egy levél a banktól (Erste Leasing), hogy a finanszírozási szerződés értelmében juttassam el hozzájuk a casco díjfizetését igazoló bizonylat (csekkszelvény vagy átutalási megbízás) másolatát. Gyorsan dobtam nekik egy telefont, hogy nekem ilyen nincs, ugyanis internetes utalással fizetek, amiről a bankszámlakivonaton kívül más bizonylat nem keletkezik. Ahhoz meg alapvetően semmi közük. Felajánlottam, hogy elküldöm a biztosító számlájának másolatát, aminek a megléte ugyebár önmagában igazolja a szerződés érvényességét.

A hölgyike nem adott egyértelmű választ. Szépen megköszöntem a "segítségét", hozzátéve, hogy nem tudtam meg semmit arról, hogy mi jó nekik és mi nem. Magyarul nem tudott érdemleges információval szolgálni. :-)

Erre a punci egy kicsit ingerülten lemezjátszó módba kapcsolt, és elismételte, hogy nekik csekkszelvény vagy átutalási megbízás kell. Ezt eddig is tudtuk, csak ilyen nincs. Nem fejtettem ki neki, hogy a technika és a kor lassan túllép a csekkes fizetésen, nekik is haladni kéne, inkább elköszöntem.

A biztosítónál (Union) már konstruktívabb és segítőkész volt a hölgy, közösen kitaláltuk, hogy küldenek fedezeti igazolást, és ha mondjuk kifizetem egész évre a díjat, akkor egyetlen igazolással le lehet tudni az egész ügyet.