ZE Creative Commons License 2005.01.27 0 0 5321
Az ilyen cégeket "escrow"-ra keresve találod meg, meg azokat is, akik átverési célzattal jöttek létre, hasonló szolgáltatást kínálva.

Ha nem beszéled a nyelvet, akkor semmi jóval nem biztatlak, itt (mármint az eBay-en) ugyanis piacon, egy webes piactéren jársz, ahol ha valamire azt mondod, hogy x összeget megér neked, és senki nem ígér többet érte, akkor a tiéd, ahogy azt korábban ebben a topicban is olvashattad. DE. Az apróságokon sokminden múlik...

Piactér, tehát az eBay csak a helyet, az informatikai-jogi hátteret adja gyakorlatilag, a többi eladó és vevő dolga.

Például egy ismerős ismerőse nyert valamilyen verdába egy nagy darab bizbazt, egész pontosan 1 euróért -- személyesen lehet átvenni és kifizetni valahol Németország eldugott csücskében... mert ugye nem olvasta el, hogy nem küldik, hanem érte kell menni... El kell tehát tudnod olvasni az aukcióval kapcsolatban kiírt dolgokat, valamint a szállítási és csomagolási költségben meg kell tudnod egyezni az eladóval, úgyszintén a fizetési módban. Ezeket nyelvtudás nélkül nagyon nehéz.

Kell tudni számolni is, de nagyon, hiszen egy pár eurós/dolláros cuccot megvéve az, hogy eljusson hozzád, akár a tényleges át röbbszörösébe(!) is kerülhet, és itt nem csak arról van szó, hogy a csomagolási és postaköltségen hozza be az eladó az alacsony leütési árból adódó buktát, sokkal inkább a különböző fizetési módok költsége az, ami megdobja a dolgot. Meg persze az EU-n kívülről érkező cuccoknál felmerül a VÁM- és ÁFA kérdése, ami megintcsak szerencse kérdése, főleg, ha sima postával jön.
Előzmény: gabriell1 (5318)