ovis program Creative Commons License 2005.01.23 0 0 8758

hányan hányszor foglaltak házat budapesten? volt az úttörö áruház, elötte évekig semmi. az uttörö áruházas centrum csoport és az ovis program kivitelezöi gárdája között erösen nagyok az átfedések, szóval nem tudom, miért lennének túl sokan a házfoglalók. másrészt egy ház elfoglalása nem csupán egy egyhetes akció, a cél az, hogy legalizálják az ottlétet, és egy hosszútávon meglévö szociális-kulturális központot hozzanak létre. szóval szerintem annyira nem koncepciótlan. más kérdés, hogy ez az elsö épületben nem jött létre, mert a tulajdonos nem hajlott a megegyezésre. de azóta eltelt már pár hónap, és nem történt semmi, nem történt semmi olyan, amire azt mondanám, elegendö ahhoz, hogy bármiféle változást generáljon. (legalábbis jóirányút biztos nem.)

 

az üresház túrához kapcsolód vitaestek épp azért lesznek, hogy konkrét ötletek, terveket adjanak az évek óta tétlen ingatlantulajdonosoknak, hogy mit kezdejenek mondjuk a sajtószékházzal vagy az ifjúsági parkkal.

 

mondjuk az is igaz, hogy tervezni egy dolog, megvalósítani meg egy másik. nem vagyok építész, sem politikus, sem ingatlanholding tulajdonos. nem dönthetek tehát a végeredményröl. hogy koncepciótlan populáris gittegylet volna a Horizont Kutató Intézet, az majd úgyis csak a végítéletnél döl el.

Előzmény: mestska (8757)