banyaszbeka Creative Commons License 2005.01.17 0 0 8633

Néhány, ha nem is anno, de városképi morzsa: 

 

1. A hivatkozott (8574. sz.) hozzászólás hajléktalanjai rendszeresen a reklámutánfutó alatt alszanak, többször láttam őket. Ketten, hárman vagy négyen vannak, és a paplanokon kívül, melyekbe takaróznak, oldalról csak átvizesedett hullámpapír védi őket. Sírni- vagy nevetnivaló: a reklám a fejük fölött az Ilka Udvar fantázianevű ingatlanprojekté.

 

2. Kedvencem, a buzgóságáról és feddhetetlenségéről híres zuglói önkormányzat a jelek szerint toleráns a reklámutánfutókkal szemben. Amiket láttam, mind lakóparkokat hirdetnek, melyeket különben hivatalosan nem is szeret az önkormányzat. (Bár azt hiszem, ahol láttam, azok főutak, vagyis a főváros ellenőreinek szorgos munkáját dicsérik.) De ennek a bizonyos hajléktalan-utánfutónak drukkolok.

 

3. A délutáni csúcsban többször jártam mostanában a Móricz Zsigmond körtéren, és teszteltem a "fűtött kavicsokat". Jelentem, tényleg langyosak. Annak idején szó volt róla, hogy talán majd hajléktanokat fognak istápolni. Hajléktalanok nem voltak. Igaz, más sem ment még csak a közelükbe sem. Némelyik néhol kifényesedett, ami arra utal, hogy régebben azért sokat ölelgették vagy ücsörögtek rajta.

Előzmény: banyaszbeka (8574)