hempergőisten Creative Commons License 2005.01.11 0 0 15612
Tisztelt Ti Mind!

Rövid szenvedés árán sikerült újra regisztrálni. Pár gondolat:

1. Linuxos segítséget leggyorsabban, legjobbat, legrendesebben az mlf levelezőlistákon kaphat az egyszeri magyar ember. A kezdő lista urlje alant.

2. az index fórumait tudtommal nem moderálják szakmailag, az mlf listákat igen.

3. Én, valamikor 98'ban tényleg azért váltottam, mert olyan dolgokra volt szükségem, amit a windows nem tudott.

4. Manapság a Windows pár elég fontos apróságot nem tud, pl. minimális biztonságot nyújtani az Interneten. Ezért igen sokan váltanak, akiknek semmi speciális igényük nincsen, csak szeretnének levelezni, webböngészni, írni, olvasni, filmet nézni, zenét hallgatni.

5. Ennek a csoportnak is létezik Linux, például a Knoppix, ami egy teljes irodai/otthoni/multimédia környezet egy szem bootolható cdn. Bedugod a cdt, bebootolsz, örülsz. Van hálózat, látod a windowsos fájlokat, szerkesztheted azokat, örvendezel vala. Aki ennél egyszerűbbet mutat, az hazudik :)

6. Jómagam ugyan parancssorban használom általában a világot, de nem igazán érzem a retro-feelinget. Ha gondolod, mutatok olyan színes-szagos doksit, amit tisztán konzolról csináltam. Nyilván azért, mert a szerencsétlen nyomoroncok előtt akartam felvágni, és nem azért, mert meguntam a kattintgatást...

7. A fent említett levelezőlistán kizárással jár a "nyomoroncok" gúnyolása és lenézése.

8. A KDE nem "rosszabb", hanem más. És van, amiben jobb - például ha rákattintasz a "help" menüpontra, nem tömi tele vírusokkal a gépedet. Ez egy apró, de hasznos kis plusz :). És nem is annyira más, annyirap ont eléggé windows-feeling, hogy én kiütést kapjak tőle. De Vissainak tetszett, és elboldogult vele.

Legyetek jók, és mivel ez Windows fórum folytassuk a linux-flame levlistán. Vagy magánlevélben.
Előzmény: Törölt nick (15602)