Vissai Creative Commons License 2005.01.09 0 0 15572
Ha valaki, nevezetesen a rendszergazda úgy ül le ahhoz a géphez, hogy "na én most kitörlöm ezt a mappát", akkor ki is fogja törölni.

A sima felhasználóktól védheted.

A legegyszerűbb, ha bemásolod a saját mappádba és megkéred a rendszergazdát, hogy védje le a saját mappáitokat egymástól.

Ha kikapcsolod(tatod a rendszergazdával) az egyszerű fájlmegosztást, akkor tudsz a mappa jogosultságaival is vacakolni. Be lehet állítani, hogy az USERS csoportnak csak read és read/execute jogosultsága legyen, a creator/ownernek meg full controlja. Na most, ez időnként elég macerás lehet, mert az xp időnként úgy gondolja, hogy ha a creator egy sima user, és megvonja az ember a full controlt az userektől, akkor hiába ő a creator, neki sem lesz hozzá joga (keserű tapasztalat).

Természetesen lehet olyat is csinálni, hogy jobbkatt folderre/tulajdonságokban read only-ra meg hiddenre teszed, de ez kábé annyira véd, mint atomtámadás ellen egy laza szövésű ólómpokróc. Véletlen törlések ellen véd, ha viszont valaki nagyon le akarja törölni, akkor le is fogja.
Előzmény: Zsokli (15571)