cirrocumulus Creative Commons License 2005.01.06 0 0 157

Még nekem sem sikerült meghallgatnom a lemezt, de a Periferic Records honlapján a következő olvasható a lemezről:

" Symphonic Art-Rock from Hungary 

A Periferic Records e válogatása több okból is a gyűjtők albuma lehet. Egyrészt azért, mert két olyan művész neve is felbukkan, akiknek először itt kerül nyilvánosságra zenei anyaguk: a FÉDRA gitárközpontú, míg RIZ Levente mély tartalmú kamara-rock kompozícióval debütál. Másrészt azért, mert további öt olyan felvételt kaptam ismert Periferic zenészektől, amelyek eddig még nem jelentek meg hanghordozón: ERDÉSZ Róbert (Solaris) második szólólemezének címadó szerzeménye, a MUSICAL WITCHCRAFT (Kollár Attila – Solaris) akusztikus felvétele, a SOLARIS együttes NOAB című számának rövid részlete, a D SOUND „rádióbarát” dala és a MINDFLOWERS Hammond orgonát is felvonultató komplex kompozíciója.

 

A KORAI ÖRÖM akusztikus remixe, a KADA experimentális blues felvétele, VEDRES Csaba zongora-meséje, a FUGATO szimfonikus-etnoid-rock darabja és az After Crying klasszikus szimfo-rock drámája már legutóbbi albumaikon megjelentek, ám abban bízunk, hogy ezzel a válogatással olyan hallgatókhoz és szakmabeliekhez is eljut a zenéjük, akik eddig nem hallották őket. Szívesen idézzük a Periferic Records zenéinek kapcsán egy spanyol újságíró szavait: „A jövő zenéje – ma!

"

Tehát bőven rajta újdonság!!!

 

Erdész Róbert új szólólemeze - WELCOME TO MY BRAIN - bár már nagyon be volt ígérve, de ki tudja, mikor fog megjelenni: ezen a válogatáslemezen most egy 7'19"-es részlet szerepel róla.

Kollár Attila már új számait is játssza az időnkénti koncertjein, ezek közül az egyik - Utazás az Andokban - már hallható ezen a lemezen (4'57").

Valamint nagyon-nagyon várjuk már a Solaris együttes 2. archív lemezét, a NOAB címűt: a lemez címadó számából - amely egyébként egy 20 perces, nagyon összetett, félelmetesen jó zene (!) - ezen a lemezen egy mindössze 1'40"-es részlet hangzik el.

 

A többiekről nem tudok bővebbet, de mindenképpen érdemes megvenni ezt az összeállítást!

Előzmény: csendháborító (156)