Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 15460

Elvileg a tisztító cd-k régi "zenelejátszókhoz" vannak,amik még sokkal primitívebb és érzéketlenebb szerkezetek.Voltak olyan írók amikben a lencsén speciális "bevonat" egyfajta mikroréteg volt,amit a tisztító lemez "óriási" sörtéi ekeként szántottak fel,ezért ezeknél az íróknál valóban tilos volt ezeket használni.

A tisztító CD igazábol egy "fából vaskarika",ugyanis az összes CD gyártó masszívan tiltakozik ezek ellen,ami nem is csoda.Alaphelyzetben ugyanis a CD író-olvasófejéhez,(magához a lencséhez) nem érhet hozzá SEMMI!!! A por sem mehet bele a CD-be,mert nincs hol...persze nem ipari körülményekre vannak ezek a cuccok méretezve,otthon meg tessék tisztaságot tartani,port törölgetni néha,stb.

Ha valami mégis összekeni a fejet,az általában vagy nagyon hosszú idő alatt történik,(évek) és szép lassan a lemezekkel bekerülő mikrorészecskék koszolják be,vagy valami messze nem üzemszerű volog történik,pl vastagon lekváros kézzel rakja be a harcos a lemezt,jól megfogdosva(láttam már ilyet).

Összegezve én aztmondom,hogy a tisztítólemezt el kell felejteni,ha még garis a CD és nem működik,akkor vissza kell vinni,ha már nincs rá garancia,akkor pedig szétszedéssel,és NAGYON óvatos takarítással lehet próbálkozni.Ha ez sem segít,akkor sajnos kuka.

Ezenkívül minőségi írót kell venni,2 év garral,(plextor,NEC)és érdemes mostmár DVD írót venni,a CD írást meg elfelejteni lassan.

 

Előzmény: Imhoteph (15456)