Indián Creative Commons License 2004.11.27 0 0 topiknyitó

Kedves Kartácsak!

 

Népszavazás: az MVSZ győzelmet és csalást vár
2004. november 27. 0:03

  • Magyar Nemzet - Swendt Pál

    Várható a népszavazáson az igen szavazatok fényes győzelme, míg a kormányzat súlyosan tévedett, és nemzetközi megbotránkozást váltott ki a közpénzen propagált nemmel – jelentette ki a Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) elnöke a szervezet sajtótájékoztatóján. A referendumot csak ukrán típusú választási csalással lehetne meghiúsítani – hangsúlyozta az elnök. A világszövetség tanulmányt készíttetett A felelős döntés című, a kettős népszavazás kérdéseit elutasító kiadványról, amelyből kiderül, hogy az ebben riogatásként emlegetett áttelepülés még egy legkevésbé ideális korösszetételű család esetében is többletbevételt jelentene az országnak – tájékoztatott Borbély Imre, a szervezet stratégiai elnöke. – A világszövetség csalásra számít, ezért mindenkit éberségre szólít, mert egyes erők semmitől nem riadnak vissza – tette hozzá.
    Az MVSZ kampányzárója december 3-án a fővárosi Mátyás-templom előtt könyörgéssel kezdődik, délután fél öttől a Kárpát-medencében félórás harangzúgás hallható, majd december 5-én, a kampánycsend után a Kossuth téren tartunk rendezvényt – mondta el Patrubány Miklós.

 

Nos, véleményem szerint Patrubány ezen nyilatkozatával a Btk. 179. § (1) bekezdésébe ütköző, a (2) b) pontja szerint minősülő vétséget követett el, mert a választóköri választási bizottságok - köztük a szavazatszámláló bizottságok - tagjait a Btk. 211. § g) pontjába ütköző választási csalás bűntettének, továbbá ezzel halmazatban a Btk. 274. § (2) bekezdésébe ütköző közokirat-hamisítára irányuló előkészületével rágalmazza.

 

Célszerűnek látom, hogy az itten sertepertélő jogász kollégákkal üssünk össze egy letölthető feljelentést mintadokumentumot, hogy az szavazóbiztosok, akik úgy gondolják, könnyen gyorsán feljelentést tehessenek Patrubány Miklós ellen.

 

Maradtam 10telettel, mint fent...