knorti Creative Commons License 2004.11.19 0 0 350

Fent van a tető egy része a házon, a maradék a jövő héten kerül föl. Kis komplikáció akadt a cserép mennyiséggel, mert az ács a katalógus alapján kiszámolta, hogy hány db cserép kell és én annyit rendeltem meg, illetve még 100 db-bal többet is, mert csak egész raklapot lehetett. De amikor meghozták és megmérték a biztonság kedvéért, hogy mekkorára csinálják a szegést, akkor derült ki, hogy keskenyebb a cserép, mint a katalógusban. A magassága stimmel, de  a szélessége 22,5 helyett, csak 19 cm-t takar. Igy 12,4 helyett majd' 16 db kell egy m2-re. De szerencsére hamar meghozták a hiányzó 30 m2-t, igy még nem érte nagy kár a tetőt.

Viszont a cserép nagyon szép. Igaz, hogy jóval drágább volt, mint egy magyar, de sokkal szebb is. Reméle, hogy ezen kívül a kellemetlenségen kívül nem lesz vele gond. Az ácsok is azt mondtákl, hogy ők ilyen jó minőségű cseréppel még nemigen dolgoztak. Mind miliméterre ugyan akkor, egyszínű mind, véletlenül sincs benn még csak árnyalatnyi eltérés sem, a szélcserép egy plusz hullámmal túllóg a szélén.

Az ácsok is nagyon szépen megcsinálták a kilógatott szalufák végét, fölötte lambériázták. Egyszóval nagyon meg vagyunk a tetővel elégedve.

Bocs, ha hosszú voltam.

knorti