zocsi Creative Commons License 2004.10.13 0 0 75

Hi All!

Én sem mondtam azt, hogy a számítógép felelős a rossz/romló látásért. Az viszont biztos, hogy aki sokat használja (ez relatív), annak nagyobb esélye van a "megbetegedésre", ha lehet ezt így mondani. Konkrét okok szerintem nincsenek, hogy csak ezért vagy csak azért történik az egész. Szvsz a szervezetünk reakciói (romló látás) sokalta komplexebb történésekre vezethetők vissza... Ezekből néhányat már leírtam.

Az meg, hogy az SZTK-s orvosok nem bánnak emberként az emberrel az nem feltétlenül az ő hibájuk, de aláírom, hogy a politikai és gazdasági helyzetet figyelmen kívül hagyva lehetnének a betegekért is, nem csak az adománypénzekért cserébe segítsenek, HA...! A nyáron közvetett módon tapasztaltam én is ezt-azt (sebészet) és csak fogtam a fejem. Néha a nevetéstől, néha az idegtől. Szerintem az adókból sokalta jobb, betegközpontú lehetne az állami egészségügy, de ez már politika. Ebbe ne menjünk bele, mert off-topic.

A szemüvegről/kontaktlencséről meg csak annyit mondanék, hogy egészségügyi segédezköz. Olyan, mint egy mankó a szemnek - főleg idősebb korban. Az egy más dolog, hogy a kisgyerekek szeme "megjavul" tőle, ők még fejlődnek. Tehát az alternatív, esetenként az emberközelibb természetgyógyászat többet segíthet. Ezekkel csak annyi a gond, hogy sokkal több idő mire "szemmel látható" eredménye lesz, mint pl egy lézeres szemműtétnek, ami hetek alatt gyógyír lehet. Türelem és kitartás kérdése az egész. Csak sajna a mai világban az emberek ennek híján vannak, még önön magukkal szemben is...

Üdw!

Előzmény: batti1196 (74)