Pille Creative Commons License 2004.09.16 0 0 171

A BársonyKlinikán is van Epiligthos, és egy másik fajta (annak a nevét nem tudom) kezelés. Amikor elmentem hozzájuk ez előzetes tesztre (5000 Ft, és az első kezelésből levonható) egy bőrgyógyász dokival is elbeszélgettem, állitólag ez mindenkinek jár, legfeljebb nem él vele. Ő elmondta, hogy a kezelés annál hatékonyabb, minél sötétebb a szőrszál  és minél világosabb a bőr. Azaz a napbarnított bőr jelen esetben hátrány. Ezen túl a kezelést nem lehet olyankor végezni, amikor megindul a pigmentálás, tehát szoli, napozás kizárva hónapokig. Én tavasszal kezdtem(tavaly), és minden alkalommal, amikor a napra mentem, akár öt percre, be kellett kennem 100-as faktorú napvédő krémmel. Persze sokszor elfelejtettem, de akkor is ügyelni kell rá. Legjobb ezért inkább kora ősszel kezdeni. A kezelések között 6 hét van. A doki szerint egyéntől függő, hogy hány alkalom kell, 4-8 az átlagos.
Leborotválják 1 mm-esre, bekenik valami hűsítő zselével, és úgy villantanak. Maga a villanás fáj, de ki lehet bíni. A kezelés kb 5 perc. Utána egy jeges gézlapot kell szorítani a kezelt területre. Mire a gézlap leolvadt, én már nem is éreztem semmit. Persze kipirosodott a terület, de nekem érzékeny  a bőröm. A szőrszálak ekkor kiemelkednek, de nem potyognak ki kb 10 napig. Elég kellemetlen, mert nem szabad csipesszel sem kihúzgálni, meg kell várni, amíg magától kiesik. Ezt az időt tudtam a legnehezebben kivárni. Állandóan néztem, hogy eltűntek-e már a szőrök.

10 nap elteltével szinte egyik napról a másikra básonysima lett a bőröm. Már ezért megérte az egész!  

A doki még előtte figyelmeztetett, hogy a szőrtelenség nem végleges. Ugyanis a szőrök erősödése a hormonháztartás működésétől függ. Minden terülten vannak erős 8sötét) és vékony (pihe) szőrök. Amikor a hormonháztartás úgy dönt, aktiválja a piheszőrt, és belőle is sötét, vastag szőr lesz. Tehát ugyan a jelenlegi eltávolítás végleges lesz, viszont előfordulhat, hogy a szervezetem kitermel újabb, jelenleg még nem aktív szőröket. (Remek, mi?)

Azokon a területeken, ahol kevésbé hormonális a hatás, hónalj, láb, jobb sikereket érnek el.

A piheszőröket nem tudják eltüntetni.

Ezeket elmondta előre, én mégis belevágtam.

Összesen négy kezelésen voltam (sajnos, itt azt hittem, hogy elég, mert a vad szőrök eltűntek, és azért elég húzós az ár is). Mostanra sikerült azt a szintet elérnem, hogy én látom, hogy ott vannak, időnként lehúzom gyantával és kész. A különbség nagyon látványos. Viszont azt hiszem, hogy aki maximalista (és van olyan szerencsés, hogy csak néhány vékony szőke szőrszál bosszantja), az elégedetlen lenne az eredménnyel.