Törölt nick Creative Commons License 2004.08.01 0 0 436

Ott nyaral egész Szerbia meg a Boszniai szerbek, úgyhogy van forgalom, néha állatmódjára előznek, de ők ezen nem döbbennek meg. Nem unvariasak, nincs humorérzékük, éjszaka az apartmanházak teraszán hangosan beszélgetnek, zenét hallgatnak akár hajnalig.  Este 9 körül indul az élet Budvába a parti sétányon.

Ha nem bírjátok az ilyen nyüzsgést, inkább menjetek kisebb városba, ott olcsóbb is a szállás, de én Budvát ajánlom. A sétányon rengeteg vendéglátó van , nagyon szépek, és sok grill sütöde. Minden nap ott vacsoráztunk, pljeszkavica 1,5Euró, csirkemell, comb 2,5 Euró, nagy palacsinta 1 Euró, stb, van sokminden 1-3 Euró között.  Nem hajlandóak semmi nyelvet megérteni, ha angolul kérsz valamit azonnal kijavítják szerbre. A látnivalók közül néhány kötelező: Budva s.g, Kotor s.g.,Sv Stefan, Stari Bar- itt nagyon jól éreztük magunkat, Ulcinj s.g. kimaradhat, nem nagy durranás, de a város érdekes, meg a halászkunyhók. Ulcinjban nagy a zsivaly, rengeteg autó, rengeteg ember, félkész méregdrága villák, úgy néznek a magyar rendszámra, mint az ufóra, néhányan kiabálták, hogy hungária. Oda nem vágyom vissza, de jó volt.

A helyzet azért elég balkáni. Elég szegények, vagy igénytelenek. Sok befejezetlen ház, néhol sok szemét szétdobálva, a sitt lerava az út szélén,  2 éve voltam ott, azóta a helyzet nem javult, sőt. Azért annyira nem vészes. A várost rendben tartják, és a strandokat is. Jó utat!

Előzmény: Ildikó1031 (435)