Laja73 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 9605
Kanizsa - akkor jó:)
Amúgy mindenhol azt olvastam-hallottam, hogy végig kész az autópálya, ezért kicsit meglepődtem, hogy az mégis elfogyott Rijeka előtt 70 kilométerrel:) Innen 2*1 sávos volt az út (leszámítva néhány emelkedő szakaszt, ahol volt kapaszkodósáv). Az utolsó 150-160 kilométert hol 100-110-zel lehetett megtenni (az "elfogyástól" Rijekáig), aztán jöttek a 80-as táblák (Pazinig), majd ott már lekanyarodva a pályáról, Porecig gyakorlatilag 60.
A nagy forgalom ellenére szerencsére senki nem tökölt, úgyhogy folyamatosan lehetett haladni. Az út minősége is kiváló volt. És azok a félelmetes nagy viaduktok, visszafele irtózatos széllel, húú...
Jövőre is nagyon jó lenne visszamenni. Egyébként nagyon jó időben voltunk, nem? Azt hallottam, 18-dika előtt alig sütött a nap, most megint borús az idő, de a múlt hét felhőmentes volt. Rovinj, Vrsar, Porec, káprázatosan gyönyörű. Nem tudom, mire számítottam, de teljesen letaglózott a táj szépsége. Hihetetlen. Alig bírtam újratölteni a fényképezőgépet:)
Az árak: hát, tudnak elég brutálisak lenni. Nem is a pizza (40-50 kuna) vagy a hústál (120 kuna 2 személyre), egy üdülővárosban száz méterre a tengertől ez igazán nem sok, viszont az ital...vigyázni kell, mert boltban egy sima másfél literes ásványvíz lehet akár 8-10 kuna is. Meg kell keresni a 4-5 kunásat. De nincs kegyelem az étteremben, egy kisüdítő (0,25 l) 18 kuna! Még a piac melletti kis pléhbüfében (amikoris az ABC-ben szieszta volt délután négyig) is 10 kuna volt ugyanez. No majd még folytatom.
Előzmény: sziaa (9599)