moonshadow Creative Commons License 2004.07.19 0 0 140

Szóval.

Nekem 0,4 hektár telkem van amit nemrég vásároltam emiatt még folyik az ugar feltörése de még tervezek venni hozzá, anyámnak 0,6 hektár az meg ipari vállalkozásból visszamaradt területből lesz most feltörve, ezért még az is gazos.

Azért döntöttem a motoros kasza mellett, mert olyan erős gazok vannak nálunk, hogy sima kaszával, fűnyíróval mit sem érek.

Méter magas aszatok, paréjok, gyomok és gazok, váltogatják egymást, néhol sűrű erdővé nőve, néhol meg egérárpa úgy átszőve kerti iszalaggal, hogy matrac keménységű gaz lett belőle.

Az fs 350 kicsapja őket mint a taknyot, nekem csak a háromágú kés van még hozzá, mert a gyomtalanítás után lesz fű vetés ősszel és így damilos fejre csak jövőre lesz szükségem.

Miután nekiálltam vágni, az lett a véleményem, hogy pont megfelelő erejű és tudású gépet vásároltam ekkora területre. Nem akadály neki az ujjnyi-kétujjnyi vastagságú akáccsemete sem.

Hangja nem kicsi, de nem tartom túl nagynak sem.

A zsebembe rakott telefont gyakran meghallom ha csörög működés közben.

A karbantartás: a szöghajtásból kitekert csavar helyére kell betekerni a tubusos zsírt és belenyomni egy fogkefényit.

A stihl olajat a 95-ös benzinbe kell keverni 1:50 arányban.

Eddig 10 liter benzint használtam el, még öt liter és viszem a szervízbe beállítatni.

Szemüveget, vállhevedert, szerelőkulcsot kaptam hozzá.

Ajánlom vegyél arcvédő plexit vagy ilyesmit, mert néha szájon kapja az embert egy darab növény, de egyébként is érdemes, mert a zöld darálék is szóródik az arcra fejre, meg néha éti csigák is.

Az egyedüli problémám amin változtatni lehetne a stihléknél, hogy a kart csak úgy lehet elfordítani, ha nagyon kitekered, de akkor szétugrik és egy kis lapos ellenanya kipottyan a fogantyú mögül.

Ezt úgy orvosoltam, hogy a fényes rugót nem raktam vissza a nyél csavarra, igaz úgy szétugrott, hogy nem is tudom hová való pontosan.

Mivel nem raktam vissza ezért kitekerve könnyen el tudom fordítani a nyelet anélkül, hogy szétugrana és így pont befér az autómba.

Ha megvásárolod köültekintően szedd le a dikicskést, mert igen sok alkatrész van ott amit megfelelő sorrendben kell visszatenni.

Legóztam vele egy kis ideig mire sikerült.

Egyébként nem muszáj leszedni, csak hát a kíváncsiság.

Mivel hétvégén is megyek vele gazolni, ezért ha nagyon vacillálsz illetve ki akarod próbálni működés közben, Pesttől 90 km-re lakom Szolnok mellett, megoldható a dolog.

Ha 4000 négyzetméternél nagyobb a telked szerintem érdemes motoros kaszában gondolkodni, ha pedig gazos és nem csak fű akkor mindenképpen ez a legmegfelelőbb megoldás.

Eleinte egy kis derékfájás előfordul ha rosszul állítod be magadnak a hevedert, vagy ha nagyon nagy a gaz és erőből kell rángatni oldalra, hogy rendbe szedje a csomó levágott gazt.

Összességében én egy jó ipari gépnek tartom az fs 350-est, ami nagy teljesítményű és eddig úgy néz ki tartós is, mert semmi gondom nem volt vele.

A kerítés mellett én gyomirtózok, nehogy nekimenjek a betonnak.

Azért nem árt, ha az ember első kaszáláskor nem ereszti le teljesen, hanem egy tégla magasságot hagy, mert a fűben esetleg eldobott téglák lehetnek aminek lecsapja a sarkát és az elrepülhet.

Később már ismeri az ember a telek minden zugát, meg ha téglára bukkan azt összeszedi, nem hagyja ott.

Volt, hogy rozsdás kerítésdrótot találtam, azt is elcsapta, csak kicsit szikrázott.

Annyit még, hogy ajánlott hosszű gatyában meg cipőben dolgozni, fürdőnaci szandál párosítás nem a legszerencsésebb ennél a gépnél az esetleges kavicsok miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: artax (137)