Lassú Nyíl Creative Commons License 2004.04.06 0 0 55836
Nagy érdeklődéssel olvastam a sópótlásról szóló témát, mert aki ismer, az tudja, hogy nálam csak a Szinva patakzik jobban, de az is csak tavaszi áradás idején. Éppen ezért én is szoktam sókotyvalékot magamba szippantani, hasonlót ahhoz, mint amit Miki lapján olvastam: azt hiszem, ugyanazokból az anyagokból, de picit eltérő arányban (az alábbi mennyiség kb. épp belefér az 50 grammos Nescafe-s üvegbe):

Acydum Ascorbicum 30 g
Natrium Chloratum 12 g
Kalium Chloratum 12 g
Natrium Dihydrogenphosphorisum 120 g
Magnézium citricum 6 g

Ennek a receptnek a közzétételével nem vitát akarok kezdeni az anyagokról és grammmokról; egyszerűen ez is csak egy variáció, amit valahol/valaki (egy orvos) jónak mondott, és ezek a dolgok sajnos nem egyértelműek a todomány mai állása szerint. Többet azért nem szoktam készíttetni egyszerre, mert én is azt tapasztalom, hogy egy idő után még a leggondosabb tárolás mellett is elszíneződik.

Előzmény: miki (55831)