Hauanita Creative Commons License 2004.04.06 0 0 55816
Amatőr!
Érdekes kérdéseket boncolgatsz, mostanában engem is foglalkoztat a kérdés. De újat írni nem tudok. Továbbra is iszonyúan élvezem, hogy futok, hogy gyorsulok, de nem szeretném, ha ennél jobban elszállna velem a ló. Tavaly kb. 40-es heteket futottam (úgy nyártól), most maratonra készülvén 62km volt a max, és azt gondolom, idén mennyiségileg nem is lenne szerencsés ennek fölé menni. A 62-es héten pl. "jelzett" a lábam, de azóta úgy tűnik rendben, de azért ez óvatosságra int. Nem akarok egy erőltetett fejlődés érdekében lesérülni, és kihagyni hónapokat, féléveket. Szóval továbbra is ésszel kéne...

Hogy hova tudok fejlődni, na az érdekel engem mostanában, de hát majd meglátjuk, de mint jeleztem, idővel.

Pulzusos felmérés, terheléses teszt. Nem akarok negatív lenni a dologgal kapcsolatban, tudom, hogy itt van, akinek bejöttek Györe tanácsai. Nekem vmi olyan volt a táblázatban, amit átküldött, hogy futhatnék 12 km-t 90 perc alatt. Nem írnék véleményt, legyen elég annyi, hogy figyelem a pulzusomat, lassan kezdem megtanulni, mit milyen pulzussal bírok, mikor nem esik már jól a futás (bár olyan meg nem nagyon van mostanság :)

Együtt futás. Nekem fejben nagy löket, ha nem egyedül futok. Bár a "nagy eredményeimet" (már magamhoz képest) mindig segítséggel értem el (Almádiban többen voltatok körülöttem, NIKE-n iSTVán, vele többször is futottam jót, most Baloo). Sztem tudok én egyedül is futni, és úgy érzem az 59 percen belüli idő talán most is összejött volna, de 57 biztos nem. És amúgy tavaly a Jabilon is futottam tökegyedül 14 kilit 5:10-ben, ami akkor gyorsnak számított.
Mindegy, lényeg, hogy jól esik a segítség, a társaság és a maxot segít kihozni belőlem...

Maraton. A tempót kitaláltam (asszem, elindulok 5:25-ben, remélem, minél tovább bírom), a többi meg majd alakul.

Előzmény: amatőr (55812)