ImpalaSacher Creative Commons License 2004.03.22 0 0 1757
Sziasztok!

A tanácsotokat, véleményeteket kérem.
Már majdnem négy éve dolgozom egy országos cégnél, ebből három és fél évet egy vidéki fiókban, majd áthelyezéssel (én kértem)négy hónapja Budapestre kerültem. A cégnél minden évben van fizetésemelés és évente kétszer (dec. és április) jutalom. Ez fix dolog, mindíg mindenkinek jár. Szerencsétlen módon decemberben kerültem a bp-i helyre így a vidéken már nem kaptam jutalmat, bp-en pedig még nem, mind a két helyen a főnökeim egymásra mutogattak, hogy azt még-már onnan kellett volna kapnom. Ezt még lenyeltem. Most jelezték azonban a kollégáim, hogy itt, a jelenlegi helyemen az a szokás, hogy az újak egy évig nem kapnak sem fizetésemelést, sem jutalmat. Ezt én nagyon jogtalannak tartom, hiszen nem most jöttem a céghez dolgozni, hanem majdnem négy éve, ide áthelyezéssel kerültem, nem az utcáról és nyilván megfelelően dolgozhatok, ha eddig nem bocsátottak el és erre a munkakörre is alkalmasnak találtattam. A pláne az egészben az, hogy a munkakörömből adódóan le lehet kérdezni egy tevékenység statisztikát, amiből látszik, hogy ki mennyit dolgozott az adott időszakban és itt az is látszik, hogy én sokkal többet mind némelyek. Tehát még ez sem lehetne indok.
Amikor a jelenlegi főnököm az itteni munkábaállásom elött behívott elbeszélgetésre, nem közölte velem ezeket a "helyi sajátosságokat". Ez azért is gusztustalan, mert akkor nem jövök ide. Nyilván ezt ő is gondolta.
A kérdésem az, hogy törvénytelen-e a béremelés és a jutalom ilyenmód történő megvonása és ha teszem azt igen, szerintetek érdemes-e "ugrálnom" vagy sem.
Előre is köszönöm a hozzászólásotokat.
Sziasztok. IS.