A skót Creative Commons License 2004.03.07 0 0 598
Sziasztok!

EeToN gigantikus hozzászólásán felbuzdulva - no meg mostanság egyre növekvő Solaris-őrületem folytán - elhatároztam, hogy én is nekiülök egy kicsit kielemezni, levéleményezni a Solaris albumokat-számokat, és megpróbálom felidézni a Solarissal kapcsolatos emlékeimet is.

Kezdődött azzal, hogy - ahogy EeToN is írta - megkaptuk Myatomtól a Nostradamust. Nekem bizony elsőre megtetszett, mindig is vonzottak a hasonló férfikórusok. A többi szám is elment, de igazából csak a férfikórusok miatt szerettem ezt az albumot. Sőt, sokszor csak az első három számot hallgattam meg, meg az utolsót, a többit néha túl összetettnek éreztem, ezért nem mindig volt hozzájuk hangulatom. Mindez történt egyébként kb. 2-3 éve. Szép lassan aztán beszereztem még pár albumot, amin voltak számok, amik tetszettek, meg volt, ami közömbös volt számomra. Aztán sokáig így voltam a Solarissal. Jónéhány szám volt, ami nagyon tetszett, de olyan kevés zeném volt tőlük, és azok közül is ami tetszik, hát, lusta voltam elővenni ezeket a zenéket, csak nagyon ritkán került elő. És az utóbbi időben kezdtem csak el felfedezni igazán a Solaris értékét. Eddig is egy jó zenekarnak tartottam őket, de úgy szépen elporosodott a háttérben. Ám ahogy egyre többet hallgatgatom a zenéjüket, szép lassan kikristályosodik bennem, hogy mekkora zsenik! Hallgatom sorra az albumokat, és nem találok olyan számot, amit ne tudnék beilleszteni az összképbe, egyszerűen mindegyik szám tetszik, és egy kerek egész mindaz, amit a Solaris alkotott. Nagyon jó hatással van rám a zenéjük (felpezsdít, felvidít, teleönt élettel), és az utóbbi két-három hét leforgása alatt sikeresen felküzdötték magukat nálam a számomra oly fontos három triász, Mike Oldfield, a Ghymes és Oliver Shanti mellé negyedikként az emelvényre. Úgyhogy ha nem baj, én is írnék egyenként az összes albumukról, számonként elemezve, melyikbe mi tökéletes, mi az, ami engem igazán magával ragad. Elképzelhető, hogy néha egy-egy kritikát is megejtek, de azt is csak a legeslegjobb számokhoz viszonyítva fogom tenni szerintem, mert úgy kimondottan hibát nem emlékszem, hogy találtam volna eddig.:-)

Most azonban nincs sok időm írni, úgyhogy a Nostradamus albumról való írást elhalasztom. Majd szép lassanként termelem a betűket, ahogy időm engedi.

Addig is üdv!

Skót