szomi_szomi Creative Commons License 2004.02.18 0 0 52
Áthallás:
Mivel a fórumon több helyen felbukkant a téma elkezdtem otthon figyelni. Hát továbbra is a vízzel kapcsolatos zajok a leghallhatóbbak. Például hallani a pisilés csurgását meg a kádban mozgolódásos csobogást, de csak akkor ha nálunk már teljes csend van (este/éjszaka). Érdekes módon viszont ugyanekkor a WC tartály öblítését odafigyelve is alig hallani. Leghangosabb a mellettünk lévő szomszéd mosogatása és zuhanyzása, de csak a csőben folyó víz zúgását halljuk. Beszédhangok átszűrődnek a vizesblokkokban a fölső szomszédtól. Szerintem viszont ők többet hallják ahogy a mi kislányunk visítozik a kádban. :-)

Fölsőszomszédnál egyszer hallottam amikor valami szék eldőlt és nyagyot koppant. A szomszédunk viszont panaszkodott, hogy fölötte szoktak bulizni (átlag havi egyszer) és ő attól nem tud aludni. (Allah adjon hosszú életet a mifölöttünk lakó nyugdíjasoknak! Pedig elvileg őhozzájuk rendszeresen járnak az unokák, de nam halljuk.) Szóval egy klumpás fölsőszomszéd nagy szívás lenne.

De továbbra is azt kell mondanom, hogy nem zavarnak a zajok és nekünk se szóltak ilyenért. Valószínűleg ez a lakóközösség életvitelének kultúrált zajszintje és az elfogadható zajszigetelés összhatása.