DrAvaSzabolcs Creative Commons License 2004.02.02 0 0 130
No, egy kis szakirodalom.

Nancy Friday:
Női szexuális ábrándok /My secret garden/
Magyar nyelven megjelent 1990-91 körül.

A könyv 300 amerikai nő szexuális fantáziaképeit tartalmazza a pszichológusnő rendszerezésében, megjegyzéseivel, magyarázataival.

Fejezetcímek:
Frusztráció, Kielégületlenség, A szexuális élvezet fokozása, Elfogadás, Felfedezés, Szexuális kezdeményezés, Nappali álmodozások, Fantázia Ház, Az arcnélküli idegen esete, A közönség, Fájdalom és mazochizmus, avagy "Jujj,... Ne hagyd abba", Az átváltozás, Az állatkert, Nagy f@szú négerek, Fiatal fiúk, A fétisek, Más nők, Gyermekkor, A nők odanéznek, Látni és olvasni....stb.

A Hangok c. fejezet bevezetőjéből:
...A halálos csendben való közösülés, a lámpa eloltva, megbéníthatja az aktust, amely életünk legfelszabadítóbb tevékenysége lehetne. Néhány nő, mint June is, nem tudja csendben csinálni.
Szeretkezésünket mindíg felfokozza, hogyha olyan szavakat használunk, mint a "baszás", "picsa" stb., amit egyébként nem használunk, csak az ágyban....
...Ki mondta, hogy "hölgyek" nem használnak ilyen szavakat, vagy hogy ezeket nem szabad "hölgyek" társaságában használni? Akkor biztos, hogy nem, amikor egy Ladyvel ebédel az ember. De amikor egy Lady baszik, akkor nem ebédel.

A másik ON topic opusz:
Josefine Mutzenbacher
Egy kis bécsi kurva emlékezései
Magyar nyelven 2002-ben jelent meg.

A könyv egy bécs külvárosában született nő visszaemlékezései. A szerző híres/hírhedett, szegénysorból indult nagyvilági, előkelő prosti. Visszaemlékezéseit lejegyezte, és amikor egy súlyos műtét elvégeztetésére készült, az operáció előtt átadta emlékiratait orvosának.
A műtétet követően, 1904-ben halt meg.

Egy kis idevágó párbeszédtöredék a még igencsak ifjonc Pepilány és az őt kúrogató Horák úr (a sörszállító) disputájából:
"Hallod-e" mondta akkor, "te egy kibaszott kis kurva vagy...egy édes, kitanult kis kurva...én nem is értem. Hogy csinálod ezt? Lejössz ide.. holnaptól mindennap lejössz ide a pincébe, aztán ami belefér. Baszunk. Érted, te kis szemét?"
Simogatott minden szava....
.."Persze, hogy téged baszlak akkor is. Te édes kis mocsok."
Ilyeneket mondott! A térdem is kocsonya lett tőle.

A könyv jellemzője, hogy nemcsak a szereplőket, a motivációkat írja le hitelesen és részletesen, de az aktusok közben használt erotikus, sok helyen trágár nyelvezettel is gazdagon árnyalja a figurákat.
A könyvborító ajánlószövege ezt így fogalmazza meg:
"Ez a példátlan emlékirat nem csupán egy erotikus történet, hanem árnyalatokban gazdag kor- és erkölcsrajz. Mellesleg egy olyan rétegnyelvét őrzi meg a korabeli bécsi társadalomnak és erkölcsnek, ami példátlan a naiv biográfiáknál."

Olvasmányos :))

Előzmény: lapin (128)