magpet Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2634
Tegnap mudmannal PMR-történelmet írtunk! Egyrészt sikerült képátvitelt megvalóstínunk, másrészt - ezzel egy időben - minden idők egyik legrövidebb átbeszélt távolságát produkáltuk. A belvárosban mudmanék 1. emeleti ablaka alatt haladtam el új kicsi kék rádiómmal, gyönyörűen hallottuk egymást, sőt, mikor mudman az ablakhoz jött, még vizuális élményekkel is kiegészült a kaland. Hát így volt a képátvitel. :)
Ugyanezen napon hazafelé, szintén a kis kék darabbal (TwinTalker6000 - nem reklámnak szúrtam be, csak itt látható a cucc) meglepően jól sikerült beszélgetnem ÖregTommal, Dragunovval és Mátyásföldi Bélával. Cinkota magasságában hallottam meg őket Hotel Astra nevű Faraday-kalickámban suhanva. Egy pár percet várnom kellett, mire be tudtam csatlakozni, olyan pörgős volt a dialóg. :) Egészen a kistarcsai Auchan magasságáig (a tereptől függően kisebb-nagyobb szakadásokkal) remekül hallottuk egymást.
Béla felvetésére megegyeztünk egy olyan "szabályban", hogy a sokrésztvevős, pörgős beszélgetéseket kicsit "önmoderálva" kéne előadni: az egyes adások között jó volna tartani pár másodperc szünetet, így a csatornára tévedő érdeklődő könnyebben be tud kapcsolódni, pl. nevének gyors bemondásával. Ezt hallva a többiek "szót adnak" neki, így talán könnyebben észrevesszük egymást, és kevésébé lesz jellemző a bosszantó "összebeszélés", mikor valaki csak próbál megszólalni, de az eredmény egy több adásból összaálló zajcsomag.
De hosszú lett! Bots. :)