lükepék Creative Commons License 2004.01.05 0 0 5675
Jól telt a karácsonyi szünet, a sok főzés-zabálás-mosogatás-kiheverés közben túrázni is tudtam. elmentem végül a pre-karácsonyi topiktúrára, de kb. este 1/2 9-kor döntöttem így végül, és egy csomó embernek meglepi voltam.. :D

aztán a 2 napos Bükk is jól sikerült, a bánkúti síházban kaptuk meg az utolsó 6 helyet.. persze aztán ott kiderült, hogy sokkal több szabad hely volt, mert a hó hiánya miatt sokan el sem mentek, akik lefoglalták a szállást..
Egyébként Bükk 900-as csúcsokat vadásztunk, az első nap (elég későn indultunk, de jó huzatunk volt) letudtunk 10 csúcsot, ehhez időt is mértünk, 5-5,5 óra alatt megvolt, ez még a tt-s időhöz is jó. Az éjszaka elég kalandos volt, 7-ünkből (lett még egy fő többlet) 2-en jártak rendszeresen rókázni a két emelettel lejjebb található wc-re, kb. 3-an folyton pisilni (mert tetőtérben voltunk, piszok meleg volt, végig inni kellett), és még a házinéni is az éjszaka közepén próbálta meg felkrákogni a műgégéjében (vagy valami kivezetőcsőben) összegyűlt váladékot.. ezt félálomban hallottam, és aggódtam is, hogy ez a szegény lány egyre rosszabbul van (aki lejárt hányni), de aztán meglepődtem, amikor ő kezdte el magyarázni, hogy mi is folyik lenn.
Így a második nap kevésbé fitten csak 3 hegyet vadásztunk le, aztán megszavaztuk egerszalókot.. amit persze előtte nem terveztünk, szal nem volt feredőhacuka senkinél.. Irány az egri tecsó. nincs szezon, nincs fürdőruha.. oké, irány a fehérneműosztály.. így aztán mindenkinek gyorsan szemmértékre vettünk fekete alsógatyát/bugyit, passzolt a méret, és irány Szalók..
Közben telefonon kaptam a hírt, hogy a második unokahugom is megszületett, szal jó nap volt.
És jó sokat punnyadtunk a meleg vízben.

aztán már másnap elkezdtem fontolóra venni, hogy megcsinálom nyáron a Bükk 900-as ttúrát, most, hogy már tudom, melyik csúcs hol van. Igaz, könnyű volt a tájékozódás, mert nem volt lomb, és kiszúrtuk a csúcsot, hogy az az, és ált. az is volt.. :) Bár a fiúk remek tanácsadók voltak, be kellett, hogy lássák, hogy sok feleseleges utat spóroltam meg nekik, azzal, hogy egyszerűen ráéreztem a hegyekre.. :)

És még jan. 2-án délután kiruccantunk kutyéát sétáltatni a Naszályra, a Cserhát 500-as csúcsokból egyet levadászni.. Pont egy kisgyerekes apával futottunk össze a hegy lábánál is, meg a csúcson is, más úton mentek fel.. Megkérdeztem csúcsozik-e, mert úgy emlékeztem, hogy Rongyláb vitte a családot, és neki is maradt ki pont. De nem ő volt. :)

és egyébként
boldog új évet
meg sok szép túrát kívánok mindannyiunknak!