kvte Creative Commons License 2003.12.30 0 0 5635
Helló Visztula tt.!

Nem fényezni akarom az honlapomat (dehogynem), de a békési szakaszról ott (http://www.kvte.hu/kvk/kvk.htm) tényleg mindent megtalálsz, ami fellelhető volt. Egy dolog, ami régebbi: a Körösladány-Vésztő szaklasz frissítésére nem volt időm, remélem tavasszal belefér majd. A többi leírás 2003-as, ha ehhez képest is változást találsz, írj (ez másokra is vonatkozik, hiszen az idei frissítést is a visszajelzések hatására csináltam)!

Térképek: Cartographiás turistatérkép nincs, nem volt sohasem. 1999-ben jelent meg a Békés megye szabadidőtérképe, zöldes címlappal (hasonló dizájnnal van Pilis és Bükk térkép is). Erre áttételesen még én vezettem fel az útvonalat, de sajnos az áttételek miatt kapitális baromságok vannak benne (anno régi topográfiai térképekre rajzoltam fel, hát ezt nem sikerült teljesen átvenniük...). A Körös-Maros Nemzeti Park térképe nagyjából ez alapján készült, de lehet hogy a honlapomat is tudtom nélkül felhasználták (ami ugye már üzleti felhasználás, hiszen pénzt kaptak érte...). Azért gondolom ezt, mert azon kevesebb a hülyeség, a hibás adat.

A fenti honlapon szereplő térképek (például ez: http://www.kvte.hu/kvk/gekszak.htm) is innen származnak, de láthatod, hogy az eredetit kiegészítettem, esetenként helyesbítettem. A leírás a helyesbített útvonalat mutatja be. Az MTSZ-féle világoszöld igazolófüzet gyönyörű, de a térképei békésben nem sokat érnek egyes szakaszokon (másutt azért nem ilyen rossz a helyzet). Hasonlítsd össze az enyémmel, aztán döntsd el, minek hiszel.

Az útvonal azért mindezek ellenére szép, feltétlenül érdemes végigjárni. Személy szerint az április eleje-június közepe időszakot ajánlom.

kvte