Ata01020304 Creative Commons License 2003.12.11 0 0 261
Mostanra végeztem a Rush In Rio DVD-vel. Valóban szenzációs, a hangulat annyira átjön, majdnem nekiálltam én is csápolni a monitor előtt :-)
Geddy hangját én is egy kicsit halknak éreztem, helyenként pedig erőtlennek. De ami a legjobban bosszantott, hogy némelyik számban lehet hallani a billentyűszólamot, de nem tudni ki játssza, ugyanis Geddy éppen azalatt a színpadon rohangál basszgitárral a kezében. Két lehetőség van. Vagy van egy billentyűs valahova elbújtatva (de nem említik sehol a nevét), vagy pedig playbackről megy, ami azért érdekes, mert nem tudom hogy lehet pontosan időzíteni az élő játékhoz, ami ugye kiszámíthatatlan.
Mindezek ellenére nagyszerű vételnek tartom ezt a DVD-t, a második lemezen levő dokumentumfilmből pedig sok érdekes dolgot megtudtam róluk. Pl. nevetséges, de azért nem voltak eddig Dél-Amerikában, mert nem tudták hogy ennyi rajongójuk van ott! :-)) Azért nem tudom, 2 városban összesen 100 ezer ember előtt játszani... nálunk vajon Közép-Európában összesen össze tudna jönni ennyi Rush-rajongó?
Megtaláltam a 2 rejtett extrát is. Az Anthem 1975 már megvolt nekem csak rossz minőségben. Ez most nagyszerű minőség, csak ilyenkor arra gondol az ember, hogy ahol ezt megtalálták, ott kell lennie a Fly By Night-nak és még pár számnak erről az albumról, ugyanis nekem megvan még 1-2 szám ugyanezen a helyszínen felvéve. A By-Tor-hoz készített rajzfilm pedig inkább vicces mint érdekes, de a humor sosem állt távol tőlük.
Szóval aki teheti, vegye meg, nem fogja megbánni!
Előzmény: sziti (244)