mergez Creative Commons License 2003.10.27 0 0 471
Jelentem, az én leanderem kibírta a -15 fokot tavaly télen! Próbaképpen kiültettem egyet, persze takartam, de csak úgy tessék-lássék, mivel épp akkor lettem lázas, mikor jöttek a fagyok és takarni kellett volna (Figyelmetlenségemet a golgotám, a babér, törzses jukka bánja. Tövig vissza fagytak, a golgota meg halálra.), szóval nem erőltettem meg magam.

Választásom a dupla sárgára esett, úgy tudom ez a legedzettebb az összes közül. Aztán van mégegy változat, a "Hardy Red", szimpla sötétpiros/bordó, csak ezzel nem rendelkezem.

Idén azt hiszem kap egy jó nagy adag faforgácsot a nyaka köré, kb. egy méter átmérőben, plusz újságpapírral és fóliával is körbetakarom, ebbe öntöm a forgácsot. Tavaly csak valamilyen műanyag szivacsdarabkákkal szórtam tele, azalatt még be is penészedett, meg azért meg is fagyott. Tövig visszavágtam és vártam a tavaszt. És egyszer csak... Gondolt egyet és április végén elkezdett hajtani:

Ez egy június elejei kép:

1

és egy október 12-i:

2

Most megint várja a telet. Ha jönnek a komolyabb mínuszok, csak akkor takarom. Eddigi tapasztalatom szerint a hajnali mínusz 5-6 fokokat simán kibírta.

Üdv.