zsuzsa Creative Commons License 2003.10.21 0 0 13
Az Állatorvostud.Egyetemen kérdeztem rá a hályog-szürésre. A szemész visszakérdezett,minek- miért akarom, előirják valahol ? Ettől elbizonytalanodtam, feleslegesen nem akarom vizsgáltatni a kutyákat. Azóta beszéltem egy másik fajta elsimert tenyésztőjével, ő azt mondta, érdemes az általad mutatott igazolást megcsinálni és azzal menni, mert nem biztos, hogy van az orvosnak.

Én azt látom hirdetésekben, hogy ugy próbálnak kedvező áru kölyökkutyákat árulni, hogy törzskönyv, oltás nélkül, házhoz szállitva árulják, mint a krumplit vagy hagymát.

Furcsállom, hogy nincs igény hályog-szürésre, ez a leirás szerint nem invaziv, az árát ugyan nem tudom, remélem nem kérnek érte csillagászati összeget, hiszen évente kellene szüretni a kutyusokat.

A diszplázia szürésről az angol szakirodalom azt irja, tul kevés kutyák szüretnek meg ahhoz, hogy morbiditási statisztikát lehessen csinálni. Számomra ez megnyugtató, hiszen a kutyák hosszú életét figyelembe véve valószinüleg több kutyát vizsgálnának, ha érintett lenne a fajta.

Csupaszabo : még valami eszembe jutott : a mostani törpekutya-hiradóban pont a Blognese-ekről van szó !!! Nézd meg az ujságot, ha Bolognese-t akasz venni bizonyára hasznos olvasmány!

Előzmény: Vaci (12)