zsuzsa Creative Commons License 2003.10.20 0 0 9
http://www.mts.net/~mckay55/genetics.html

Én azt gondoltam a harder mirigy plasztika nem ugyanaz mint a pislogóhártya ( harmadik hártya ) kitüremkedés, mert a fotók amit néztem róla, azok egész borzasztóak voltak, szinte vak volt a kutya, Dudunál meg 5 hónap alatt sem látszott más mint egy pici rizssuemnyi rózsaszin pötty, más nem is vették észre, csak engem idegesitett baromira.
Ez itt fent az egyik link. Ez az ami ugy kezdődik, hogy alapjában véve egészséges kis jószág. Nyilván az, ha 16-17 évig él. Ezután persze felsorol egy rakás betegséget, ami előfordult már rajtuk. Szerintem ez kb negyedannyi mint pl a Shar-pei betegségei.
Van még egy nagyobb lélegzetü cuccom a bichon egészségéről. Ebből egy kis részt beteszek, hogy mekkora nagy, aztán ha müködik idemásolom az egészet.

dysplazia-szürés : az www.fdb.hu honlapon eegyáltalán nincs bichon. Én kérdeztem az orvosunkat, nem kéne-e szürni a kuytákat ( az a rendelő is fdb szürőállomás ) azt mondta olyan izmos a fenekük, nincs semmi látható ortopéd problémájuk és olyan minimális az esélye, hogy nem javasolja.

Lehet, hogy megkérdem ujra.

A hályog szürést viszont mindenképp megcsináltatom. Furcsa, hogy ennire nem terjedt el Magyarországon. Azt a tanácsot kaptam, irjak én egy angol nyelvü szabvány igazolást és pecsételtessem le az orvossal ( ha már az Állatorvostud.Egyetemnek nincs erre nyomtatványa )

Az én kutyáim távolságtartóak idegenekkel a lakáson kivül. Maximum egy fejsimogatást engednek, de azt sem azonnal. A vendégeinknek viszont örülnek.