FUTURE Creative Commons License 2003.10.02 0 0 47036
Egy picit hozzászólnék újra a frissítős témához, biztos nem unjátok még. :-)))

Szóval, beleástam magam az IAAF szabálykönyvébe (bár nem beszélni francia), és úgy látom, hogy teljesen szabályos, ha pl. egy elejtett flakonnal a frissítős emberke utána fut a versenyzőnek.
A frissítőt ugyanis vagy a versenyző veszi fel, vagy a frissítő átadására jogosult személy adja át neki. Az ugyan benne van a leírásban, hogy a frissítőt a frissítőállomáson kell átvenni, de nincs konkrétan meghatározva (mint pl. a váltózóna, amit vonalakkal kell jelölni), hogy a frissítőállomás konkrétan mettől meddig terjed! Így a frissítésre felhatalmazott személy gyakorlatilag az asztaltól eltávolodva is feladhatja a frissítőt.

"Azt a versenyzőt, aki nem a kijelölt frissítőállomáson vesz magához frissítőt, ki lehet zárni a versenyből." -írja a szabálykönyv, de a frissítőállomás formai elemei nincsenek rögzítve, így lehetőség van a szabad értelmezésre.

Vicces szitu lehet pl., ha egy versenyzőt az egyik néző pl. a Tour hegyi szakaszán nyakon önt egy flakon vízzel. Mi ez, ha nem frissítés. :-) A versenyző ugyan nem kérte, és nem fogadta el, de ha akarta ha nem, megkapta. :-))) Ilyen alapon viszont a sportoló mégiscsak egy csomó segítséget el tud fogadni...
Vagy egy másik példa: Tegyük fel, hogy maratont futok Firenzében és a hőguta kerülget. A szabályok szerint versenybírói segítséggel van lehetőség arra is, hogy elhagyjam a pályát, de csak akkor, ha az útvonalat nem rövidítem le. Szóval fogom magam az Arno partján, és szólok a versenybírónak, hogy én most itt és itt egy pár percre eltávoznék. Az engedélyt megkapom, és szépen begyalogolok egy kicsit a folyóba hűsölni. (Aztán aki tudja vizsgálja meg, hogy ittam-e belőle - mert, hogy nem volt kijelölve frissítőállomásnak, az fix :-))).

Bocsi, ma egy kicsit kreatív vagyok... :-)

Előzmény: FUTURE (46998)