Veronix Creative Commons License 2003.08.20 0 0 368
Hát elkeseredve nem vagyok. Azt hogy PCO-m vagy, egyelőre a tünetekről sejtem/90%-ig biztos vagyok benne.
No menses, szőrnövekedés, elhizás. Cukorszintemet nem tudom. Azt viszont igen, hogy a nagynénémnek csak őgy sikerült a második fia, hogy lapart csináltak neki, a keresztanyámat meg már kipakolták. Ez nálunk családi vonás sajna, de eltökéltem hogy ez velem nem történhet meg.

csakegysokadnick: ha az egyik oldalát nézem, érthető hogy idegesiti a dokit, hogy odamegy a beteg és "okoskodik" (erősen idézőjelben mondom), hogy mit kellene megvizsgálni, elvégre ő a doki, és az ő tudását ne vonja kétsébe senki; a másik oldalról meg azt mondom, hogy sokszor jobban képben van a beteg, főleg ha veszi a fáradtságot és melléolvas.
Engem is műtenének és az zavar, hogy a doki kis sebekről beszél meg kis fájdalomról... Igen, csak nem az ő petefészkét csonkitják meg hanem az enyémet.

Idézek egy "Az orvos válaszol"-ból Nektek:
"PCO syndroma esetén élethelyzettől függően lehet dönteni a kezelésről. Amennyiben nem szeretnél gyermeket, csak a vérzés kimaradások és pattanásos bőr, fokozott szőrnövekedés zavar, úgy gyógyszeres, fogamzásgátló kezeléssel lehet csökkenteni a tüneteket. A tesztoszteron szintet csökkentjük.
Amennyiben gyermeket szeretnétek, úgy először gyógyszerrel próbáljuk áttörni a petekilökődés nélküli (anovulatios)ciklusokat, kb. 3 hónap, amennyiben sikertelen úgy egy 1 napos laparoscopos műtétet javaslunk, melynél mindkétoldali petefészket megégetjük (lézer, electromos kés, stb.), "golf labda" szerűen és ez után stimullálunk ismét. Insulin reziztenia csökkentő gyógyszerek alkalmazhatóak a kezelésben, de szerintem, a legfontosabb, hogy fogyjon a páciens.
PCO sy. esetén a többes terhesség előfordulása és hyperstimuláció valószínűsége növekszik."

Nos, azt hiszem rohatt könnyű leirni ezeket a sorokat és tudom, hogy a jó szándék vezeti őket, de milyen gyereket fogok a világra hozni, ha előtt teletömnek mindennel? Nemhogy kiméletesebb megoldással kezdenének, szerintük ilyen nincs. Ha meg arról kérdezek, hogy homeopátia, fenn vannak a plafonon, hogy szentségtörést követtem el az ő rendelőjében.
Nem mondom, hogy a természetes gyógymód mindig segit, de talán több nőnél kellene próbálni.

Bocs ha hosszú voltam.