István_Ptiszai Creative Commons License 2003.08.03 0 0 809
Úgy látszik a melegeket/buzikat máshol sem szeretik:(:-))

"09:51 Brutális támadás a svéd melegek ellen
Bőrfejűek kövekkel és üvegpalackokkal dobálták meg a homoszexuálisok hagyományos nyári felvonulását a toleráns Svédország fővárosában.

Egy fiatal férfit fejsérüléssel szállítottak kórházba. A mintegy 30 főből álló csoport akkor támadt rá Stockholmban a többezer fős békés menetre, amikor az elhaladt a királyi palota mellett. A rendőrség két garázdát őrizetbe vett, a többieket pedig elszállították a helyszínről a további erőszak megakadályozása céljából.

A bőrfejűek pedofilellenes jelszavakat hangoztattak, utalásként a svéd melegek egy friss kampányára, amely arról szól, hogy a homoszexuális irányultság már korai életszakaszban kialakulhat.

A kampány ellen egy jobboldali párt ifjúsági szervezetének mintegy 200-fős csoportja is tüntetett békésen a királyi palota közelében.

A dél-olaszországi Bariban brutálisan összeverték az olasz melegszervezet, az Arcigay helyi vezetőjét. Két ismeretlen hatolt be Michele Bellomo irodájába, fejét a falhoz verték, majd a vérző embert a földön heverve hagyták.

Az olasz parlamenti ellenzék vezető pártja, a Baloldali Demokraták szolidaritását nyilvánította ki a melegaktivistával, aki halálos fenyegetések miatt egy ideig rendőri őrizetet is kapott.

Olasz melegcsoportok szerint a homoszexuálisok, köztük a Bellomo elleni agresszió annak a "hecckampánynak" a következménye, amelyet a Vatikán folytat a melegek ellen.

A hollandiai Amszterdamban mintegy 300 ezer ember vett részt szombaton a homoszexuálisok hagyományos vízi karneválján, amelynek részeként 80 díszes hajó vonult végig a város csatornáin.

Süket fülekre talált a szervezők "több meztelenségre" vonatkozó felhívása. Az AFP szerint a szervezők azt szerették volna, ha a melegek "több pucér üleppel" tiltakoznak a városi tanács "fokozódó prüdériája és elnyárspolgárosodása" ellen.

Sok felvonuló elutasította a pucérságra vonatkozó felhívást, mondván, hogy az csak erősítené a melegekkel kapcsolatos előítéleteket. Az AFP szerint így az idei amszterdami melegkarneválon alig volt több a meztelenség, mint máskor.
MTI"