kemosabe Creative Commons License 1999.04.29 0 0 148
Igazad van, X polgartars, tenyleg frappans hozzaszolas volt. :-) Abban tulajdonkeppen egyeterthetunk, hogy bunko modon telefonalni bunkosag.

Viszont bizonyos esetekben csak egyeni megiteles kerdese, hogy meg elfogadhato vagy masokat irritalo a telefon hasznalata. Ez a megiteles mar eddig is sokat valtozott es varhatoan a jovoben is valtozni fog. Meghozza a mobilok elterjedesevel egyre elfogadottabba valik a legkulonbozobb helyzetekben is.

Biztos vagyok benne, hogy Finnorszagban - ahol mar tobb a mobil elofizeto, mint a vezetekes - senki sem utkozik meg a buszon telefonalok lattan. (Valaki a sved peldat is emlegette.) Ugyanakkor par eve meg azon is felhaborodtak sokan, ha az utcan setalva beszelt valaki (meg ma is?).

Azt erdekes lenne megvitatni, hogy ki szerint milyen helyzetben nem illik a telefont bekapcsolva tartani (az egyertelmu szinhaz, mozi mellett). Nehany otlet: hivatalban varakozva, nyilvanos vecen, temetesen, strandon, vidamparkban, vendegloben, peep-showban, fogorvosi szekben ulve, mutoasztalon fekve.

Errol jut eszembe, vannak helyzetek, amikor nem illetlenseg, csak egyszeruen komikus. Nem?

Előzmény: X polgártárs (147)