OpiumPapa Creative Commons License 1999.04.28 0 0 138
Szerintem (hogy az eredeti kérdésnél maradjak) nagyjából ma már az vesz telefont akinek tényleg szüksége van rá. Nekem kicsit több mint 3 éve van és nehezen szoktam meg. 3 évig kellett a munkámhoz, még éjszaka is be voltam kapcsolva és előforult, hogy hajnalban ott biluxolt a nachtkaszlin.
Ez rohadtul kényelmetlen volt, viszont hozta a pénzt... Ezt kompromisszumnak hivják nem? A családunkban mindenkinek van és mindenki használja is. De nem telefonálunk utcán, ha nem muszály és sikerült kb 1200-ért venni JB settet a kocsiba. Miután állást változtattam, sokkal kevésbé van rá szükségem és megtanultam/megszoktam, hogy igenis ki lehet kapcsolni. Ha hétvégén elmegyek kerékpározni, vagy sétálni a barátnőmmel, akkor egyszerűen kikapcsolom. Nálam van csak nincs bekapcsolva. Volt már szükség arra, hogy balesethez mentőt hivjak, mert fülke nem volt a közelben és a többi sétálónál nem volt telefon. Szerintem több pozitivuma van, mint negativuma. (régen úgy mondtuk: előny/hátrány:)
Nekem egy 688-asom van jelenleg és a MÁV szignált énekli, ha hivnak.
(Pályaudvarokon kívül mindíg tudom, hogy az enyém szól..) Az, hogy státusszimboleum-e az nem érdekel. Viszont sok kellemetlenségtől megszabadított már. Buszon, színházban nem használom mert vagy zavarok másokat, vagy senkinek semmi köze, hogy én kivel mit.

Egyébként a GSM az felszíni/szárazföldi hálózat (lásd:Slejm) és 10 Km magasan a repcsin egyáltalán nincs térerő egy standard telkónak.Valaki jól beszélt az antennák tulajdonságairól. Eger fölött Nagyvisnyó környékén sincs térerő pedig az csak egy völgy.
Aki igazán akar majd vagizni az ugyis venni fogja az 1800-ast, vagy a műholdas telefont 7$/perc-ért. Viszont neki hangosan kell üvöltenie az utcán, hogy "gyorsan mondd, mert MŰHÓDAS telefonon beszélek!", hogy meg lehessen különböztetni egy átlag láma GSM usertől.

Papa