Cs. András Creative Commons License 2003.07.13 0 0 790
Ez mondjuk nézőpont kérdése, de a büszkeség címén való felvonulás -nekem- inkább egyfajta magamutogatás. A többi 2068 ember szájtáti tömeg, ez az egész nem róluk szólt.

Nem a homoszexualitásra való büszkeségről van szó, hanem arról a büszkeségről, hogy annak ellenére, hogy egy alapvetően homofób országban élsz, vállalod önmagad. Ahogy azona szombati délutánon, úgy a következő hétfőn a munkhaleyeden.

Nézd, lehet, hogy az a 57,5 ember neked vonult, hogy ne tudd megenni a vacsorádat jóízűen, a többi 2068 magáért vonult.

Továbbá. Hamarosan lesz a Budapest parádé. Majd ott is te fogod megmondani, hogy ki miért ment oda ki, ki táncolt magának és ki táncolt a tv kameráknak? És ott is elítélsz majd mindenkit, amiért hangosan buliznak az utcán?

Valóban, itt hetero magamutogatást követtem el, hogy tisztázzam a szexuális hovatartozásomat. Mindazonáltal ez egy db. hozzászólás egy topicban...

A felvonulás meg egy nap volt a 365-ből. Hm? Annyira fájt?

Mondd csak, mennyire haladt előre a melegek ügye? Mi nektek az előrehaladás?

Te ezt nem is érezheted, mert nem élsz abban, amiben a buzik. Ha konkrétumot akarsz ahllani, így hirtelen azt tudom mondani, hogy megszűnt a BTK 199. Hamarosan lesz egy antidiszkriminációs törvény, ami meglátjuk hogyan fog működni. Ha pedig bizonyos jogvédők nem nyomulnak, akkor a buzik bizony kimaradatak volna a törvényből. Meglátjuk, hogyan fog ez működni, és néhány év múlva megint rákérdezhetsz arra, hogy míg ma simán kirúghatnak egy buzi tanárt az állásából, talán pár éven belül elmondhatom, hogy megnehezítettük egy kicsit a homofób oktatásügyi dolgozók dolgát.

Miért kénytelenek PROVOKÁLNI???

Mert puszta jelenlétükkel provokálnak. Mert a nem buzik csinálhatnak _hangos_ parádét az Andrássyn, a buzikak először szavaló versenyt kellene csinálniuk egy pincében, hogy ne provokáljanak. Majd ha a budapestiek megszokták, hogy a Váci út 5689 pincéjében szavaló versenyt tartanak a buzik, megengednék nekik, hogy most már a Hősök terén tartsák. De akkor is megszabnák nekik, hogy ne hangosan és öltönyben. Majd tíz év múlva talán megengednétek egy kis zenét is, de azt is hallkan, max 30 perc erejéig. Aztán 10 év múlva talán lehetne felvonulni. Tudod, erre nem mindenkinek van ideje. _Ezért_ kénytelenek provokálni. Mert te annak veszed... provokációnak.

L'88 csoport is mondhatja ezt...

Pontosan. Mondhatja. És meg is teheti. Akkor jönnek mocskolódni a járdára, amikor csak akarnak. Welcome.

Persze, a meleg büszkeség napján nem azért megy oda, hogy tudassa, hogy ő meleg. Na ne etess! :-)

Őszintén szólva, én nem láttam egy újságban sem a listát, hogy Árvai Bencike, Bognár Mártika... Zsurgó Zsuzsika homokos. Ha engem kérdezel... mert más nevében olyna nagyon nem akarok nyilatkozni... ÉN azért mentem ki, mert vannak emberek, akikkel ezer éve nem találkoztam, szólt a zene, és szerintem kellemes dolog az utca közepén mászkálni kellemes időben. És úgy éreztem, ott van a helyem, mert szerintem hasznos.

Igen, erre most azt mondod, hogy ettől csak jobban meutálnak minket, mert nem viselkedünk úgy, mint akimmost jött ki az irodából este hétkot. Erre meg azt mondom, hogy akik szerint a buzik betegek vagy nem egészen emberek, azok akkor sem fogják az ellenkezőjét hinni a buzikról, ha otthon maradok és intelligensen olvasgatok.

Előzmény: glycerin (782)