andersen-69 Creative Commons License 2003.07.08 0 0 154
Vajon ezekről az előadásokról,miért nem készülnek felvételek?At egész olyan mint egy gyönyörű jégszobor.Csoda,aztán elolvad és nyoma sem marad.
Viszont egy másik előadás kapcsán találtam egy riportot.Egyszerű lenne simán beirni ide,de ha már benne vagyunk a rejtvényfejtésben,kipintoztam a neveket,egy kivételével.Azt nem tudom,hogy a Neten megtalálható-e,de azt hiszem ennek ellenére megfejthető.(Már többször esett szó róla oldalunk hasábjain)
"-Az utolsó pillanatig tiltakoztam a meztelenség ellen,amit ...... természetesnek tartott.Elég szemérmes vagyok,bensőmből nem jön az,hogy levezkőzzem.A szerep minden érvét felhoztam,hogy ne kelljen megtennem.
-...... mit mondott?
-Hogy bizonyos ponton igenis ez következik.Nincs mese.Amikor eljutok oda,akkor eljutok.Ment az idő,ment az idő,és én még mindig nem csináltam.
-Mit mondtál .......-nak,hogy szerinted miért nem kell levetkőzni?
-Hogy a néző enélkül is fogja érteni,hogy szerelmes vagyok .....-ba,enélkül is érteni fogja a szeretkezési jelenetet.Végül is Tóth Anita győzött meg arról,hogy dramaturgiai,esztétikai jelentősége van a vetkőzésnek.Eljött egy próbára és azt mondta nekem,hogy "eddig az előadásban azt láttuk,hogy a férjed úgy szeretkezik veled,hogy ott vagy egy fehér pendelyben,és a hátad mögé áll.Egyszer csak lesz egy szerelmed.Ilyenkor az ember kitárulkozik,végre leveszi magáról a ruhát...."

Megfejtés esetén a művésznő egy szép portréját teszem közzé,(ruhában).Illetve mindenképpen.
Andersen