rrroka Creative Commons License 2003.06.06 0 0 38563
Tegnap 8 éves edzéskihagyás után nagy felbuzdúlva becsatlakoztam sneci kollégájának (legyen mostmár Lackó, az azér rövidebb) edzéstervébe,aki a Nike 21re gyúr. Azt írja az edzésterv hogy 50 perc futást csináljak elején végén 10-10 perc lazsálással. HÁt legyen, megkértem barátnénim kísérőnmek kerékpárral kilométerórával tartson vele a népligetbe, egyrészt hogfy tudjak vmiféle részidőt, másrészt hogy a másik fajta nehogy bepróbálkozzon.
Szépen kikocogtunk tőlük a ligetbe, mondom szóljon ha lemegy 1 kiri az óra szerint. Érzésem szerint már jócskán túl voltunk amikor szólt, hogy 8és fél perc... mondom az nem lehet,megvizsgáltama kiriórát, persze hogy mérfölkdre volt állítva :) ezután körözni kezdtem az aszfalt és a földes út váltogatásával.
Az első részidőkre nem emlékszem, de 4 kirinél 20:02 volt. Ezen nagyon meglepődtem,hiszen az 5 perc/km-t jelent. 6 kmnél 30:29 volt. Aztán mondom az ucssó két kirit a levezető előtt meghúzom kicsit, prezentáltam két 4:15ös-t!!!
Teljesen odavoltam magamtól :) 38:43 lett kb a 8 kiri vége,ugy hogy az első mérföld :)) laza volt. nagyon örülök most magamnak :) A laza hazakocogással 9,6 km lett a végeredmény 50 percre. Ha tizest akarok majd futni már pontosan tudoma távot, +1 kör a játszón :) Térdem kicsit tiltakozott az aszfalt ellen, az vádlim ledermedt, de ezeket nyújtással elmulasztottam hamar.
Tapasztalat: a remélt formámnál sokkal jobb vagyok, igaz tegnap nagyon bennem volt a kunszt meg a lelkesedés hogy megin futok, szerintem egy darabig nem fogok ilyen jó időket futni. a régi levegőzésritmusomba nagyon hamar visszataláltam, a tüdőkapacitásom a 6 év bagózással ezekszerint nem csesződöttell anynira mint vártam. A bagót most drasztikusan csökkentettem, illtve 16ától végleg befejezem (elvileg...)

Dícsérjen meg légyszi vmi ha viruljak. Baromira jól érzem magam a futástól! ma is megyek ha minden összejön meg szombatona hendire is!

bocs a nagyhosszú írásért!
üdv: rrróka