Törölt nick Creative Commons License 2003.06.03 0 0 8611
STERN: a „roncsderbi” a belépés után is megmarad, illetve a teljes rendszámig vezető procedúra. Egyedül a vámolás marad el. A fizetnivalók is maradnak, esetleg átkeresztelik őket. (pl a 20%-os fogyasztási adó megszűnik, helyette lesz 20%-os regisztrációs díj… Kedves, ugye?!) Az ÁFA fizetés is változik, de vlsz még többet is kell fizetni. Cég esetén jelenleg kint nettóban lehet autót venni, itthon teszik rá a 25%-os ÁFÁ-t. Ha tagok leszünk, a cégeknek kell kérni uniós ÁFA számot, annak birtokában lehet csak kint nettóban vásárolni, itthon meg ráteszik az itteni ÁFÁ-t. Ha nincs a cégnek uniós ÁFA száma, vagy magánszemély a vevő, kint kell ÁFÁ-t fizetni (bruttó áron vásárolni), itthon pedig ráteszik az ÁFA kulcsokból adódó különbözetet. Az igazi gond az lesz, hogy eddig cégnél komoly mozgástér volt (illetve még van) a számla és az Eurotax ár közt, amit nem bíráltak fölül. Magánszemélyek eddig sem nagyon ugrálhattak, az ő számlájukat már kis eltérésnél is felülbírálták. A belépés után viszont minden céges és magán fizetnivalót az Eurotax ár alapján számítanak majd. Ez azt jelenti, hogy vége (?) a buheráknak, és jelentősen drágulni fog a behozatal… Ki van ez találva, nesze neked áruk szabad áramlása. Még az is megeshet, hogy a 7 éves korhatár ugyan megszűnik, de olyan környezetvédelmi előírásokhoz kötik a rendszám kiadást, hogy még a 7 évnél fiatalabb autók jelentős része is megbukhat (pl csak Euro-3-as motor, stb lesz a jó).

CANDLE: az ékszíj csere ügyben említett szerviz a kaposvári hivatalos MB márkaszervíz volt. Nem bántani akarom őket, mert rendesek és jóban is vagyunk, de a márkaismeret abszolút hiányzik. Nemrég nyitottak, felvettek autószerelőket, értékesítőket minden Mercis múlt nélkül. Gondolom kaphattak valami gyorstalpalós kiképzést, de hát az kb ennyit érhet. Az egyik vezetőnek én magyaráztam el, hogy pontosan hogyan is műxik a Keyless-go.
Néhány általam ismert pesti bontó és alkatrész bolt:
-Ámon Pál – w126 bontó – majdnem minden van, de elég drága 30/9543-350
-Halasi és fiai – főleg W124, de máshoz is bontott és utángyártott új alkatrészek 2586218
-???-XV. Jolán u. 10. - bontott és utángyártott új alkatrészek – 4106580
-???-XIV. Ady E. u. 47. – főleg W123, de máshoz is bontott és utángyártott új alkatrészek 2800536
Ezek a legjobbak, de van még néhány.

EKR: irigylem LEX-et, enyém asszony semmiképpen nem akart 26-ost (bár imádja), de szerinte városban közlekedni, parkolni nem kifejezetten nőnek való… Nem értem miről beszél ;-)
Azért is hónapokig küzdöttem, hogy ne mini autót vegyünk (szerintem életveszélyes és drága, mert minden hülye olyant akar…) így tudtam rávenni a Lagunára. Most már a Lagunát megszokta, elkezdtem neki bebeszélni, hogy a C osztály centire ugyanakkora, mi lenne, ha kicserélnénk… Nem adom fel!

Most látok valami új hírt itt a fórum tetején az új SLR-ről!