Triumphator Creative Commons License 2003.06.01 0 0 248
háj!

felavattam új útlevelemet párkányban. tapasztalatok:

pénzváltás: fogarasi út tesco-ban western unionnál 6,30 huf/skk, de csak ezrese van, nem vettem. kint párkányban ugyanennyiért szó nélkül váltanak, nekem csak 500 kellett, mégis legyen nálam valamennyi zseton. topikleírás szerint irány a főút végén lévő slovnaft benzinkút, vigyázat, előtte valami másik cég kútja! egyébként tökmindegy, az ár ugyanannyi. slovnaftnál a benzin kb. 174 ft/l, bankkártyával fizetve a korona csak 6,04. sms-kontroll rulez, egyből csekkoltam. (érdekességként elmondom, hogy most először volt úgy a kocsim, hogy világított a benzinszintjelző és úgy érkeztem a kúthoz, mégsem ment bele több, mint itthon szokott, sőt...)
billa áruház kicsi, lepattant, sörkészlet kifosztva. azért pár üveg kelt bejátszik, 20,9+8 skk/üveg, kb. 175 huf. más izgalmas nincs, hacsak nem bounty asszonynak 90 huf és kitkat 78 huf. kártyával (ec/mc) szó nélkül 6,04 huf/skk-ért.

étterem a főutcáról nyilik, valami milenni vagy hasonló, kivülről nincs agyonreklámozva, bent viszont kellemes vászontetős udvarhelység. étlap kétnyelvű, felszolgálólányok gyorsak, udvariasak, kedvesek. 3 főnek étel-ital jattal együtt 350 skk. pl. cigánypecsenye sonkával-tükürtojással á 95 skk. javasolom vezetni kénytelen sorstársaimnak a zlaty bazant noalko-t kipróbálni, jéghidegen eddig a legtűrhetőbb.

ezek után fagyi a főutcán, 6 skk/gombóc, korrekt.

párkány meg olyan, mintha 1980 lenne még mindig, skoda-hegyek, nyugi, béke, no rohanás, tisztaság(!) az utcákon.

bocs, ha hosszú.