math Creative Commons License 2003.05.23 0 0 177
Urby:
"Figyelj math, napok óta bármit írok, ahelyett, hogy érdemben vitatkoznál, kétféle választ produkálsz:
1; "melléduma", csak így, kinyilatkoztatásszerűen "

melleduma az azt jelenti, hogy logikailag a kerdeshez nincs koze. vagy altod, hogy nincs koze, vagy megprobalod elmagfyarazni, hogy miert erv.

konretan. az, hogy a vallasos emberek vallasossaga kulonbozo,nem cafolja azt, hogy a vallas igazolatlan dolgokba vetett remenyseg. az en allitasom erre epul.

egy masik hely, ahol ezt a jelzot hasznaltam:

"ez megint melleduma.

mindket terulet letezo dolgokrol akar valamit mondani. "

a masodik mondatban athato az indoklas kezdete. ugyhogy nem ertem, miert mondod, hogy indoklas nelkul, ha egyszer ott az indoklas, csak mar lusta vagy vele vitatkozni. vagy nem tudsz.

"2; imamalomszerűen ismtételgeted, hogy, "tudomány jó, vallás rossz", leginkább ezt is kinyilatkoztatásszerűen. Ezzel az "érvelési" technikával nemigen tudok, mit kezdeni, úgyhogy tisztelettel javaslom, hogy ezt az értelmetlen fecselyt itt és most fejezzük be. "

erveket hoztam fel mellette. nem valaszoltal rajuk. ugyhogy a teny az, hogy te vagy kinyilatkoztatasszeru: ugy hagytad abba a vitat, hogy vegul nem vaalszoltal.

en nagyon is logikus, nagyon letisztul filozofiailag megalapozott modon erveltem. ebben a temaban tanulmanyokat vegzek magas szinten, igy ezt el is varnam magamtol.

Előzmény: Urby (176)