te_o Creative Commons License 2003.05.12 0 0 13050
Szia APT!
A tisztítás nem nagyszervíz, ebben tökéletesen igazad van. Azonban nem hiszem, h. ha valami nem a gyári tűréseken van mondjuk egy kézifelhúzós óránál, akkor az akár csak az említett szervízekben is feltűnik bárkinek, ha az óra amúgy jó. Hibás alkatrsészt pedig nem hiszem h. csiszolgatnak, hanem csere.
Viszont mikor kell nagyszervíz: nem ötévente! Egy jól karban tartott egyszerű kézifelhúzósnál talán 50! Közben meg elég a teljes szétszedés-tisztítás. Nyilván én sem egy ElPrimero nagyjavításról beszéltem, hanem arra reagáltam, h. potyoro a mechanikus óra szervízköltségeit említette. A topictárs egy sima automatát akart venni, nem egy Zenith kronót (na abba már elég kevés "köznapi" órás tudna-merne igazán érdemben belenyúlni, de azért biztosan nem kevés ilyen is van.) A kenőanyagok még izgalmasabb, az ÓM cikke ebből adott ízelítőt, pl. epilamizálást vsz. elég kevés órás végez. De attól még lehet korrekt a munkája, és elégséges is.
Szóval ha valaki egy piacon vett használt órát akar tökéletesre felújíttatni, aminek esetleg apróbb hibái vannak, akkor bizony fizet, de egy új ETA automata ötévenkénti szervize nem ennyi! Tömítésellenőrzéssel (ilyet is láttam már)!

te_o

Előzmény: APT (13044)