nadamhu Creative Commons License 2003.04.18 0 0 26
Szia zinger!

Elnezest a kesoi valaszert, az utobbi hetekben nem igazan volt idom a programmal foglalkozni.

Egyelore nem kerulnek at az elozo mondat fogalmai a kovetkezobe.
Vannak olyan iranyu terveim, hogy az aktualis mondat forditasa soran egy 'context' folyamatosan valtozik, aminek az allapotatol teszek fuggove bizonyos dolgokat a forditas soran. Ez azonban meg nincs kidolgozva. Olyan otleteim vannak pl., hogy olyan dolgokat tarol a context, hogy ha 'this,that' jellegu entitas van, akkor az vajon mire vonatkozhat, stb...

Kerdezed, hogy hogyan erzekelem, hogy fonev vagy ige egy szo. Nos a nyelvtani elemzes soran eleinte veszem az osszes lehetoseget, es belerakom egy nagy kupacba. Azutan amikor felismerem, hogy nehany elem egymas mellett alkothat egy ujabb elemet, akkor azt letrehozom, es azt is belerakom a kupacba. A vegen letrejon akar tobb olyan elem is, amely az egesz mondatot lefedi. Magyarul, hogy vegul a szo mint fonev, vagy mint ige kerult be az elemzesi faba, a kornyezetetol fugg.

A prioritas azert kell, mert ha tobb olyan elem is letrejon, ami lefedi az egesz mondatot, muszaly kozuluk dontenem.

Nemsoka felrakok egy oldalt, amelyik kifejezetten az angol nyelvtanom egyfajta referenciaja, es tartalmaz nehany pelda elemzest is. Majd beirom ebbe a topicba is a linket.

Előzmény: zinger (25)